Hlavní obsah

Odveze si Aston Villa i letos z Blackburnu tři body?

Anglická Premier League má dnes na programu dohrávku, v níž Blackburn přivítá na svém stadionu Aston Villu. Hosté vzpomínají na zápasy s Rovers v dobrém, loni je totiž porazili doma i venku.

Foto: AP

Mladá hvězda Blackburnu Morten Gamst Pedersen (vpravo) v souboji s Lassanem Diarrou z Chelsea.

Článek

Blackburn nezačal sezonu špatně, když je po čtrnácti kolech v první desítce a případné dnešní vítězství ho posune na sedmou příčku právě před svého dnešního soupeře. Hlavní devízou Rovers je bezesporu kvalitní defenzíva, díky níž prohráli letos prozatím pouze dvakrát. Hned pětkrát ale už remizovali, a nerozhodným výsledkem skončil i víkendový zápas Blackburnu ve Fulhamu, když remízu 2:2 zachraňoval v 79. minutě Stephen Warnock.

Jak už bylo zmíněno, dnes čeká Rovers domácí zápas s Aston Villou, do kterého jistě půjdou s vítěznou myšlenkou. „Doma se nám letos velmi daří a právě to je náš hlavní klíč k úspěchu. Když získáme co nejvíce bodů doma budeme se držet v popředí, nyní nás čekají tři domácí zápasy v řadě a musíme vyhrávat,“ konstatoval manažer Mark Hughes, kterému vedení klubu podstatně vylepšilo a prodloužilo kontrakt.

Hughes dnes disponuje kompletním kádrem, zdraví je už i útočník Benni McCarthy. „Sestava je momentálně velmi silná a mohu tak využít mnoha herních variant,“ dodal trenér Blackburnu.

Slušně si letos vedou i Villans, kteří mají momentálně ještě o bod více než domácí. Fantastickou formu mají svěřenci kouče především v poslední době, když vyhráli všechny tři předchozí zápasy, i když dva z nich hráli venku. Dnes je čeká další zápas na hřišti soupeře.

„Zopakování posledních výsledků by bylo fantastické, ale víme, že Mark Hughes dělá v Blackburnu fantastickou práci. Jsou velmi silní a nebude to pro nás jednoduchý zápas,“ konstatoval lodivod Astony Villy, který nemá ve svém týmu žádná čerstvá zranění.

Utkání nemá jednoznačného favorita, na domácí si vsadíte s kursem 2.15. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.15 a na výhru Villans kurs 3.15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články