Hlavní obsah

Florida po odpočinku míří ven

Téměř dvě třetiny klubů dnes čeká zápas v NHL. New Jersey se vrací z velmi úspěšného cestování domů, kde se mu zatím nedaří, aby se utkalo s Dallasem. Ottawa odpočívala, aby se mohla vzpamatovat z první nepovedené části sezóny a navázat další úspěšnou šňůru na ledě New York Islanders. Washington hostí v jihovýchodní divizi Floridu.

Článek

Klub z hlavního města USA již nevydržel čekat a po pěti prohrách v řadě propustil trenéra. Než se tak stalo, měl Washington v listopadu připsané body z jediného zápasu. Prvotní efekt v podobě dvou výher ve dvou dnech za sebou se dostavil. Nový týden ovšem začal pro tým opět špatně. Na vině byla již skoro tradičně chabá střelecká potence. V dresu Washingtonu se prosadil pouze Ovečkin. V létě příchozí Nylander sice plní úlohu nahrávače, ale zároveň má dalece nejhorší bilanci v klubovém +/- hodnocení. Špatně do sezóny také vstoupil útočník Pettinger, který na to doplatil v pondělí, kdy sledovat snažení spoluhráčů pouze z hlediště. Do hry se naopak vrátil Sjomin. Pět utkání v řadě za Washington odchytal Kölzig.

Florida těží z toho, že je ve slabé divizi a zatím si v ní drží druhé místo. Na play off by jí to ovšem v tuto chvíli nestačilo. Panteři prožili špatnou první polovinu listopadu, v níž bodovali pouze v polovině zápasů. Nyní ovšem táhnou šňůru tří výher. Celkově si klub nemůže příliš stěžovat na obranu, protože Vokoun pouze jednou na úvod inkasoval více než čtyři branky. Přesto zatím vzhledem k celkovým výsledkům není jeho letní angažmá hodnoceno jednoznačně kladně. Florida přitom má v obraně problém se zraněními. Dlouhodobě nehraje Welch, nejistý je start Murphyho a Van Ryn je na tom podobně. Změn kvůli tomu doznala přesilovková formace. V útoku chybí McLean.

Divizní soupeři se potkávají potřetí během dvanácti dnů. Bookmakeři bwin neočekávají, že by hosté poprvé po více než roce a půl vyhráli venku tři zápasy za sebou. Domácí Washington je v kursu 2,15 favoritem, přestože proti dnešnímu soupeři v této sezóně nezabodoval. Hosté dokázali na jeho ledě vítězit i v minulých letech. Pokud se dnes podaří Floridě získat dva body v normální hrací době, stane se tak v kursu 2,6 .

Reklama