Hlavní obsah

Spraví si dnes Bayern chuť?

Nečekané klopýtnutí si ve druhém zápase skupinové fáze Poháru UEFA připsal mnichovský Bayern. Doma totiž pouze remizoval s Boltonem, který letos patří k nejhorším celkům Premier league. O nápravu se dnes bavorský velkoklub pokusí na portugalské půdě proti Sportingu Braga.

Článek

Braga loni obsadila čtvrtou příčku bwin ligy, když lepší byly už pouze lisabonští Sporting s Benfikou a mistr FC Porto. Na tyto celky však pohlížela z dosti velké bodové vzdálenosti, což jen potvrdilo dosti velké kvalitativní rozdíly portugalské nejvyšší fotbalové soutěže. I přes to by ale Arsenalists rádi něco dokázali v pohárové Evropě, kde si prozatím nevedou špatně.

V úvodním zápase 1. kola Poháru UEFA svěřenci trenéra Manuela Machada sice podlehli Hammarby na jejich hřišti v poměru 1:2, ale následné domácí vítězství 4:0 je poslalo do dalších bojů. Do těch Braga vstoupila velmi dobrým výsledkem, když si odvezla bod z Boltonu, což by dnes ráda potvrdila doma. Kouč Machada bude moci využít služeb uzdraveného dua Andres Madrid - Wenderson Wender, zatímco Carlos Fernandes, Julio Baylon a Joao Tomas stále se zraněními laborují.

Bayern Mnichov skončil loni až na čtvrté příčce bundesligy, čímž přišel o účast v Lize mistrů a spokojit se tedy musí s Pohárem UEFA. Do skupinové fáze prošel tento bavorský velkoklub bez problémů, když porazil doma i venku portugalské Belenenses. Vítězně vstoupil i do bojů ve skupinách, i když tříbodový zisk na hřišti Červené Hvězdy Bělehrad byl hodně vydřený.

Následně však nedokázal dohrát úspěšně do konce zápas s Boltonem, který vyrovnal na konečných 2:2 v závěru střetnutí. I přesto je však na tom Bayern stále dobře a i další dnešní případná ztráta by pravděpodobně nic moc neznamenala. To ale špičkový německý klub nechce dopustit, i když si je vědom síly domácích. „Nejsou špatným týmem. Porazili doma 4:0 Hammarby a odvezli si bod z Boltonu,“ varuje záložník Mark van Bommel, který dnes na hřišti nebude chybět narozdíl od zraněných Bastiana Schweinsteigera a Marcella Jansena.

Bayern je sice na stadionu Municipal hostem, ale i tak je považován za favorita s kursem 1.55. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.65 a vítězství domácích s kursem 5.50.

Reklama