Hlavní obsah

Vancouver prožívá dobrý měsíc

Eurotip.cz

Sedm různorodých zápasů je přichystáno ve čtvrtečním programu NHL. New York uvidí již čtvrté derby mezi Rangers a Islanders. Odpočinutá a lepšící se Atlanta se chystá na Toronto. V mezikonferenčním duelu Detroit přivítá Tampu Bay. Anaheim pokračuje v cestě po Kanadě do Calgary. Vancouver hostí Columbus.

Článek

Domácí tým prožívá velmi dobrý měsíc. Na jeho počátku sice Vancouver nevstřelil žádnou branku, ale to se rychle změnilo. Následovalo totiž osm zápasů v řadě, v nichž tým dokázal bodovat. Minulý pátek došlo k zaváhání, které dostatečně vykoupily další dvě utkání. V nich dominoval brankář Luongo, který již nedostal branku v součtu více než 135 minut. Jeho situace není rozhodně snadná, jelikož obrana klubu z kanadského města měla mnoho problémů, pokud jde o zranění. Dlouhou dobu nebyli k dispozici Krajíček a Salo. Suspendován byl za nesmyslný zákrok Ohlund. Dnes je ovšem situace zcela jiná. Na marodce Vancouveru zůstává pouze zadák Bieksa.

Columbus překvapil svým vstupem do sezóny, který korunoval čtyřmi výhrami v řadě konci října. V listopadu ovšem bodoval pouze jednou dvakrát za sebou a vše se tedy opticky v jeho podání vrací do vyjetých kolejí. Rozdíl vůči minulým sezónám je v tom, že se díky velkému počtu odehraných zápasů nyní dělí v centrální divizi o druhé místo. V pondělním zápase se zranil brankář Leclaire a utkání dochytal Norrena. Finskému gólmanovi se letos ideálně nedaří, ale šanci dostane i tentokrát. V obraně je mimo hru Westcott. Útočník Beech již trénuje, což nelze napsat o Modinovi. Start Novotného je nejistý.

Bookmakeři bwin mají o favoritovi tohoto zápasu jasnou představu. Na výhru v normální hrací době Vancouveru vypsali kurs 1,8 . Domácí klub měl v zápasech před vlastním publikem na začátku sezóny mnoho problémů a ještě dnes má z těchto utkání mírně zápornou bilanci. Columbus sice občas na ledě dnešního soupeře boduje, ale nejedná se o žádné pravidlo. Tentokrát je na jeho vítězství v šedesáti minutách vypsán kurs 3,5 .

Reklama