Hlavní obsah

Trápící se Rennes míří do Hamburku

Rušné dny prožívají fotbalisté Hamburku. O víkendu je v bundeslize čeká šlágr kola s Werderem Brémy; dnes se ale musí německý tým ještě soustředit na Pohár UEFA, v němž si v utkání s francouzským Rennes může prakticky zajistit postup.

Článek

Dnes se má Rennes v Hamburku nač těšit. Domácí letos válí na všech frontách a po čtvrt roce nové sezony má trenér Huub Stevens rozhodně důvod ke spokojenosti. V bundeslize jeho tým prohrál naposledy v polovině září a od té doby si drží šňůru devíti zápasů bez porážek. Hlavně doma se Hamburku daří - spolu s Bayernem jako jediný před svými diváky ještě neprohrál a i díky tomu se v tabulce drží na třetím místě, pouhý bod právě za mnichovským týmem. Zvlášť měsíc stará výhra 4:1 nad silným Stuttgartem zvedla hráčům z přístavního města sebevědomí, které od té doby určitě nekleslo. Tím spíš, že pět dnů nato Hamburk uspěl i ve svém úvodním utkání v základní skupině Poháru UEFA: v Bergenu německé mužstvo neinkasovalo a díky gólu Kompanyho si z Norska odvezlo všechny tři body. To Hamburku dává velice výhodnou pozici. Pokud dnes totiž uspěje, má postup mezi 32 nejlepších týmů prakticky jistý. "Vítězstvím si chceme udržet dobrou pozici ve skupině. Ať už hrajeme s kýmkoli, očekáváme tuhý boj," řekl před utkáním trenér Stevens. Ten dnes bude zřejmě muset na trávník poslat sestavu odlišnou od té, která o víkendu porazila 2:0 Rostock. Atouba a de Jong možná nenastoupí kvůli nachlazení, Guerrero má problémy s dechem a Demel potíže s lýtkem.

To by byly sice nepříjemné absence, naštěstí pro Hamburk ho dnes ale čeká soupeř, který má problémy sám se sebou. Tým Rennes je sice v tabulce francouzské ligy na slušném čtvrtém místě, tam je ale díky svým výkonům ze začátku soutěže. Do konce října se svěřencům kouče Dreossiho dařilo, jenže potom je čekal náročný test, ve kterém selhali. Nejprve doma přivítali Monaco, poté hráli na hřišti Bordeaux a o víkendu je čekal lídr z Lyonu; se všemi třemi silnými soupeři Rennes prohrálo, aniž by dokázalo vstřelit gól. To ovšem Dreossiho netrápí tolik jako problémy v defenzivě. "Když se budeme dostávat do šancí, začneme dávat góly. Ale v obraně moc jistí nejsme. Ztrácíme příliš míčů, chybí nám Mbia a Mensah," konstatoval trenér Francouzů. Oba hráče bude postrádat i dnes a mimo hru jsou i kapitán Didot a brankář Luzi. To je o to nepříjemnější, že Rennes dnes musí bodovat, pokud chce být ještě ve hře o postup; ve svém úvodním utkání ve skupině totiž prohrálo v Basileji a poté doma uhrálo pouhý bod s Bergenem.

Podle očekávání je dnes papírovým favoritem Hamburk, na který bookmakeři vypsali kurs 1.40. Myslíte si, že Rennes dokáže Němce na jejich půdě zaskočit a dnes uhraje alespoň bod? Pak si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 2.57.

Reklama