Hlavní obsah

Rozjeté Atletico přivítá Aberdeen

Souboj aktuální formy a historie uvidí dnes diváci v Madridě. Domácí Atletico se utká se skotským Aberdeenem; hostující klub nad všemi soupeři ze Španělska zatím pokaždé uspěl, poslední výsledky Aberdeenu ale naznačují, že dnes by se to mohlo snadno změnit.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Atletico má dnes jménem španělského fotbalu proti Aberdeenu co napravovat. Skotský klub narazil na soupeře z jihu Evropy ve své historii zatím třikrát a vždy se zatím radoval z vítězství. Toho nejslavnějšího dosáhl v sezoně 1982/83, kdy ve finále Poháru vítězů pohárů porazil Real Madrid 2:1 po prodloužení. To už je dnes ovšem pochopitelně pouhá minulost, současná forma Aberdeenu nenasvědčuje tomu, že by měl proti španělskému klubu uspět i počtvrté. V domácí lize v posledních dvou kolech, proložených reprezentační přestávkou, vyhořel: nejprve dostal nadílku 1:4 na hřišti Hearts of Midlothian a minulý víkend podle očekávání nestačil ani v Glasgowě na Celtic, lídra tabulky nejvyšší skotské soutěže. Navíc je to s Aberdeenem nahnuté i v Poháru UEFA. V základní skupině totiž nejprve nestačili v Řecku na Panathinaikos Atény a postup se jim výrazně vzdálil poté, co doma jen remizovali s Lokomotivem Moskva 1:1. Poslední zápas hrají doma s Kodaní, aby ale mohli pomýšlet na další účinkování v evropském poháru, musí dnes v Madridu bodovat. "Poslední dva výsledky jsou určitě zklamáním, a góly, které jsme dostali, také. Víme, že to proti Atletiku bude opravdu těžké," řekl před zápasem kapitán Skotů Scott Severin, který ovšem neskládá zbraně. "Dokud ale budeme tým a hrát jeden pro druhého, nikdy nemůžete říct, co se stane. Co jsem viděl zápasy Atletika, dávají hodně gólů. Hodně jich ale také dostávají, a to je naše naděje," dodal.

'Dávají hodně gólů' je poměrně slabý výraz pro to, co letos Atletico - zvlášť na svém hřišti - předvádí. Méně slavný z madriských klubů přes léto hodně utrácel, ovšem nákup Forlana, Sabrosy, Reyese a dalších se vyplácí. V posledních sedmi domácích utkáních nastřílelo Atletico svým soupeřům 25 branek a především díky tomu se v tabulce Primera Division drží na šestém místě, pouhých pět bodů za vedoucím Realem. Madridský brankostroj se nezastavil ani o víkendu, kdy Atletico přivítalo Valladolid; v divokém zápase se domácí rychle ujali vedení, v 54. minutě už prohrávali 2:3, aby v poslední minutě dokonali obrat na 4:3. "Hned po losu jsme věděli, že nás čeká obtížný zápas, zvlášť na jejich hřišti," řekl Severin. "Stačí se podívat na jejich sestavu a hráče, kteří přišli v létě. Ale je to jedenáct chlapů proti jedenácti - a když při nás bude stát štěstí, možná tam budeme schopni něco uhrát."

Jeho optimismus však bookmakeři nesdílí, a proto vypsali jako jasného favorita Atletico s kursem 1.18. Pokud věříte v úspěch hostů, vsaďte si na jejich neprohru v kursu 3.53. A jestli se nedokážete rozhodnout, počkejte si do úvodního hvizdu a teprve potom začněte sázet live!

Reklama