Hlavní obsah

Denver letí znovu do Los Angeles

Nepříliš šťastné období mají za sebou basketbalisté Denveru. Nuggets vyhráli jediný z posledních čtyř zápasů, a to ještě doma nad slabou Minnesotou. Dokáží se zvednout dnes na palubovce Los Angeles Lakers?

Článek

Denver se v tabulce Severozápadní divize stále drží v těsném závěsu za Utahem, nyní se ale zdá, že je forma opustila. Ještě do minulého týdne se týmu trenéra George Karla dařilo; po úvodních dvou výhrách přišla série tří porážek, ovšem ta Denver jen nabudila. Ve Washingtonu se konečně vzpamatovali a po další výhře v Indianě se vrátili na domácí palubovku, kde vyhráli čtyřikrát v řadě. To už je ale více než týden a od té doby nemohou být Nuggets se svými výkony spokojeni. V Los Angeles nestačili na domácí Clippers, pak sice doma porazili druhý nejhorší tým NBA z Minnesoty 99-93, ovšem den nato je Houston vyprovodil výpraskem 109-81 a v posledním zápase Denver nestačil před svými diváky na oslabenou Indianu. "V Indianě to vypadalo, že na konci máme víc energie, a díky tomu jsme vyhráli. Dnes se zdálo, že ke konci mají víc energie oni, a také díky tomu vyhráli," mohl jen po zápase konstatovat zklamaný trenér Karl.

Dnes se jeho tým představí venku, kde se mu tradičně nedaří tolik, jako doma. Soupeřem mu budou Los Angeles Lakers, kteří už v této sezoně také zažili lepší časy. Tým, postavený kolem hvězdného Kobeho Bryanta, nezačal vůbec špatně: v prvních deseti zápasech prohrál jen třikrát, přičemž porážku na půdě San Antonia fanoušci Lakers svým hráčům určitě nevyčítali. Lakers se dařilo přesto, že se stále zotavoval Lamar Odom; Bryantovi spoluhráči jako by chtěli přesvědčit nespokojenou hvězdu, která si loni u vedení klubu stěžovala na nedostatek kvalitních hráčů v týmu, že i s nimi dokáží Lakers vítězit. Divokou výhrou 134-114 ale jako by to dobré - podobně jako u Denveru - skončilo. Minulou středu prohrálo mužstvo trenéra Phila Jacksona v Milwaukee, dva dny nato i v Bostonu a o víkendu po návratu domů nestačili Lakers na New Jersey, se kterým prohráli 100-102. Další vítězství přišlo až předevčírem, když dokázali porazit Seattle 106-99. Každá výhra se počítá, ovšem sedmibodové vítězství nad nejhorším týmem NBA mohlo fanoušky jen těžko přesvědčit, že už je vše v pořádku.

Dnes čeká Lakers těžší soupeř, ovšem i nad ním by měli zvítězit. Tedy alespoň podle bookmakerů, kteří na domácí vypsali kurs 1.45. Myslíte si, že se Denver dnes konečně zvedne? Pak si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.80.

Reklama