Hlavní obsah

Roztok i Hannover mají co napravovat

Tradiční páteční bundesligovou předehrávku dnes obstará duel domácího Roztoku s Hannoverem. Pohled na tabulku říká, že v lepším rozpoložení půjdou do zápasu hosté, kteří se v případě vítězství posunou na šestou příčku.

Článek

Hansa Roztok jednoznačně patří mezi bundesligová mužstva, i když dvě předchozí sezony strávila o soutěž níže. V novodobé německé historii však na titul nikdy nedosáhla, největším úspěchem tak zůstává triumf z roku 1991, kdy se Hansa stala šampiónem tehdejšího východního Německa. Letos na zisk bundesligové trofeje rozhodně nemyslí, jelikož jako nováček se chce jistě především udržet mezi elitou.

To se svěřencům trenéra Franka Pagelsdorfa sice prozatím daří, ale dosti s odřenýma ušima. Za momentální 12. příčku může především velmi špatný start, jelikož Hansa prohrála všech pět úvodních zápasů. Od té doby se ale zvedla, a v tuto chvíli má na svém kontě 14 bodů za 4 výhry a 2 remízy. Hned 11 z těchto všech bodů vybojovali Pagelsdorfovi muži na domácím hřišti, což by dnes chtěli potvrdit v zápase s Hannoverem, do něž půjdou v plné síle.

Hosté jsou na tom momentálně o 7 bodů lépe jak domácí. Reds tak stále velice reálně pokukují po příčkách zajišťující evropské poháry, což je pro ně bezesporu prioritou. K tomuto cíli však budou ještě potřebovat hodně bodů, jež získat nebude až tak jednoduché. Hannover se o tom přesvědčil v minulých dvou zápasech, kdy nejdříve prohrál nejtěsnějším možným výsledkem na stadionu Herthy a následně vyšel naprázdno i z domácího zápasu se Schalke, kterému podlehl v poměru 2:3.

Dnes by se svěřenci kouče Dietera Heckinga rádi vrátili k vítězstvím, ale v Roztoku to nebudou mít rozhodně jednoduché. „Jsme smíření s tím, že nám Roztok nedá nic zadarmo. Oni budou bojovat a špatní rozhodně nejsou,“ upozornil trenér Hannoveru Hecking, který dnes stejně jako jeho protějšek může využít kompletního kádru, když fit je už i Szabolcs Huszti.

Tento souboj je podle bookmakerů společnosti bwin poměrně nečitelný, když na domácí vypsali kurs 2.65 a naopak na vítězství hostů hodnotu 2.45. Zápas tak klidně může skončit remízou, na kterou najdete u světové jedničky kurs 3.20. Na koho si vsadíte se ale můžete rozhodnout až v průběhu zápasu, a to díky live sázkám .

Reklama