Hlavní obsah

Američané myslí na triumf v Davis Cupu

Eurotip.cz

Je tomu 14 dní, co skončil tenisový Turnaj mistrů a zakončil tak souboje na okruhu ATP jednotlivců. Tento víkend skončí i boje v Davis Cup, do jehož finále se probojovali Spojené státy americké a Rusko.

Článek

Závěrečný souboj bude od dnešního pozdního večera hostit Portland, kde už zítra může být znám vítěz. O první body pro domácí se popere jednička Američanů Andy Roddick, který na úvod změří síly s Dmitrijem Tursunovem, jenž nedávno přiznal, že mu byly nabízeny úplatky za zmanipulování zápasu.

Kromě Roddicka budou Američané spoléhat na Jamese Blaka a také na bratrskou dvojici Bryanů, od kterých se očekává vítězství ve čtyřhře, která může být rozhodující. Důležitý je však bezesporu vstup do duelu, jenž bude na Roddickovi. Ten už od dětství touží po titulu z Davis Cupu. „Bylo to v roce 1992. Viděl jsem finále mezi USA a Švýcarskem,“ vzpomněla na jeden z amerických triumfů současná jednička Spojených států.

Poslední „salátovou mísu“ získali Američani před dvanácti lety v Moskvě, kde zdolali právě Rusy. Ti by tuto porážku jistě chtě-li Američanům vrátit a i proto přijeli do Oregonu v nejsilnějším možném složení. V ruské sestavě tak nechybí ani Nikolaj Davyděnko, který je sice jedničkou, ale první hrací den do zápasů pravděpodobně nezasáhne, jelikož už na Turnaji mistrů trpěl velkou únavou a přednost tak nejspíše dostanou Tursunov s Južným.

Prvně jmenovaný by měl na úvod čelit tvrdým Roddickovým úderům, na které už dvakrát našel recept; naposledy loni v Davis Cupu porazil amerického bombarďáka ve strhujícím zápase po setech 6-3, 6-4, 5-7, 3-6 a 17-15. Momentálně 34. hráč světa by tento výsledek chtěl opakovat, ale bezesporu si je vědom, že nebude jednoduché tento cíl splnit.

Tohoto názoru jsou i bookmakeři společnosti bwin, podle nichž má toto utkání již téměř jistého vítěze. Je jím pochopitelně Andy Roddick, na jehož výhru je nízký kurs 1.14. Na výhru Dmitrije Tursunova si můžete vsadit v kursu 4.27.

Reklama