Hlavní obsah

Aston Villa přivítá Arsenal

Eurotip.cz

Ve Villa Parku dnes bude k vidění velice zajímavý souboj aktuálně šesté Aston Villy a lídra Premier league Arsenalu, který letos ještě nepoznal hořkost porážky. Domácím se proti Arsenalu tradičně nedaří, když ho nedokázali porazit už téměř devět let.

Článek

Gunners to však nebudou mít určitě jednoduché, neboť domácí se nacházejí ve výborné pohodě. Svěřenci kouče O´Neilla naposled ztratili body před měsícem, když remizovali 1:1 v Boltonu. Od té doby zdolali Derby, Birmingham, Middlesbrough a Blackburn. Middlesborugh domácí nadělili 3 branky a Blackburnu ještě o jednu více. Obě utkání odehrál celek z Birmingamu navíc venku a bez inkasované branky. „Duel proti Blackburnu jsem sledoval a byli opravdu dobří, ale určitě je můžeme porazit. Mají vyrovnané a kompaktní mužstvo. V ofenzívě jsou hodně nebezpeční Carew a Abgonlahor,“ říká kouč hostí Wenger.

Právě mladý útočník anglické jedenadvacítky Gabriel Agbonlahor možná zůstane pouze na lavičce. Z duelu proti Blackburnu totiž musel odstoupit kvůli zranění kotníku. Na šanci v útoku po boku Johna Carewa se tak těší Marlon Harewood, který naposled střídal právě Abgonlahora a přidal i jednu branku. „Mají velmi kvalitní zálohu. Cením si Garetha Barryho, Reo-Cokera nebo Stiliyana Petrova. V úvodu sezony mě překvapili slušným defenzivním výkonem proti Chelsea,“ dodává trenér Arsene Wenger.

Po remízách s dalšími adepty na titul, Liverpoolem a Manchesterem, Gunners zdolali Reading a Wigan. Na dobře připravený Wigan dlouho hledal Arsenal recept, ale nakonec se radoval z výhry, když se v 83. minutě trefil Gallas a o dvě minuty později pečetil výsledek Rosický. V úterním duelu Ligy mistrů kanonýři zaváhali a v ne úplně ideální sestavě podlehli Seville 1:3. Gunners však už o moc nešlo, neboť jsou již jistými postupujícími do další fáze soutěže.

Velký otazník dnes visí nad startem Cesca Fabregase, který odkulhal z duelu proti Seville. Trenér hostí bude pravděpodobně moci počítat s Gaelem Clichym i Alexanderem Hlebem, kteří doléčili své staré šrámy. Do obrany opět naskočí Gallas, Sagna a Clichy, kteří v úterý odpočívali. V útoku budou hosté sázet především na Emmanuela Adebayora.

Na vítězství domácí Aston Villy určila sázková kancelář bwin kurs 3.80. Na výhru Arsenalu vypsali bookmakeři kurs 1.90 a pokud věříte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 3.20.

Reklama