Hlavní obsah

Napraví Knicks včerejší debakl?

Nejhorší letošní výkon podali včera basketbalisté New York Knicks. Hráči trenéra Thomase dostali nařezáno 59-104 na hřišti Bostonu, což se dnes pokusí odčinit doma proti Milwaukee.

Článek

Ani do včerejška neměli hráči Knicks a jejich fanoušci příliš důvodů k radostem. Tým posílený o výborného Zacha Randolpha se ve slabší Východní konferenci znovu trápil, jako v posledních letech každou sezonu. Po úvodní prohře s Clevelandem sice newyorský tým dokázal porazit slabou Minnesotu a hned nato i Denver, poté ale přišla černá série osmi proher v řadě. Knicks během této šňůry mimo jiné jako první nestačili na oslabené Miami a v Madison Square Garden "dokázali" prohrát s Golden State o 26 bodů. Trápení Thomasova týmu ukončil až zápas se Chicagem, který Knicks dokázali díky dobré defenzivě vyhrát 85-78. V pondělí si fanoušky udobřili velmi cennou výhrou 113-109 nad rozjetým Utahem a mohli se připravovat na zápas s Bostonem. Ten ovšem skončil naprostou katastrofou. Jedině náhradník Nate Robinson dokázal dát přes 10 bodů, jeho spoluhráči úplně vyhořeli a se střelbou z pole těsně nad 30% nemohli domácímu týmu vůbec konkurovat. Zápas byl rozhodnutý už v poločase, ani po něm ale Celtics nezvolnili a vyhráli tak o 45 bodů. "Udělali jsme dva kroky kupředu a jeden obrovský krok zpátky," konstatoval po zápase Isiah Thomas. "Nevím, jak k tomu mohlo dojít. Myslím, že jsme dnes hráli velmi sobecky. Prostě to nebyla dobrá noc."

Pokud by se něco podobného mělo opakovat, mohlo by se pod ním velmi snadno houpat trenérské křeslo. Naštěstí pro Knicks dnes na své palubovce přivítají soupeře, kterému se přestalo dařit. Milwaukee si letos vedou slušně, ovšem je velký rozdíl mezi tím, jak hrají doma a jak venku. Na svém hřišti mají bilanci 6-1 a dokázali si tam poradit například i se silným Dallasem. Zato venku se Bucks trápí; dokázali sice minulý týden uspět v Clevelandu, z Orlanda, Charlotte, Houstonu a San Antonia ale odjeli s nepořízenou. Zmíněná výhra nad Dallasem z minulého týdne byla pátým vítězstvím Milwaukee v řadě a před zápasem s Philadelphií měli Bucks navíc dva dny volna. Ani dobrá forma, ani odpočinek jim ale nepomohl - Sixers výhrou 114-99 ukončili domácí neporazitelnost Milwaukee. Den nato svěřenci trenéra Krystkowiaka odcestovali do Atlanty a zde prohráli ještě hůře; domácím nastřílela pouhých osmdesát bodů a prohrála 80-96.

Přestože je dnes New York domácím týmem, podle bookmakerů je outsiderem, na kterého si můžete vsadit v kursu 2.15. Myslíte si, že Milwaukee se venku nevyvede další zápas a Knicks zvítězí? Pak si vsaďte na domácí, kurs je 2.15.

Reklama