Hlavní obsah

Olomouc změří síly s Kladnem

Patnácté kolo Gambrinus ligy dnes odstartuje v Olomouci, kam zamíří Kladno. Oba celky před týdnem obraly o body favority, což by dnes rádi potvrdily v souboji mužstev ze středu tabulky.

Foto: Sport.cz

Aleš Škerle z Olomouce nadskakuje před zákrokem slávisty Vladimíra Šmicra

Článek

Olomouc letos prozatím nezažívá špatnou sezonu, i když na přední příčky stále nemá. Hanáci odstartovali pod vedením nového trenéra Martina Pulpita velmi dobře, ale po třech ziskových kolech prohráli těsně se Spartou a od té doby se nedokáží vyvarovat výpadků. Zvítězit se jim ale povedlo na hřišti silného Baníku Ostrava nebo s aktuálně druhými Teplicemi. Před týdnem navíc vybojovali bod za bezbrankovou remízu na Strahově, což se vzhledem k formě Slavie jistě cenní.

Svěřenci trenéra Pulpita by se však potřebovali chytit střelecky, vždyť během posledních čtyř kol vstřelili pouhou jednu branku. Tento problém je ale dlouhodobější; osm branek v dosavadním průběhu sezony je rovněž málo. „Věřím, že už tu smůlu konečně protrhneme. Potřebovali bychom, aby se nám střelecky chytil nějaký útočník,“ doufá kouč Pulpit, který dnes bude pravděpodobně postrádat Melinha.

Na konci loňské sezony mělo Kladno 30 bodů, což stačilo na udržení, nyní má po 14 kolech bodů patnáct. Z toho vidno, že letos navazuje na nepříliš povedenou sezonu a hlavním cílem tohoto klubu bude pravděpodobně opět boj o udržení. Po třech prohrách však před týdnem velmi překvapilo, když si na těžkém terénu poradilo s Baníkem Ostrava v poměru 3:0.

Tento výsledek týmu výrazně zvedl sebevědomí a uspět chce tak bezesporu i dnes v Olomouci. „Výhra nad Baníkem nám dodala sebedůvěru. I když v posledních dvou podzimních zápasech máme těžké soupeře, přesvědčili jsme se, že i proti takovým se dá bodovat,“ konstatoval trenér Jaroslav Šilhavý, jehož tým čeká na závěr podzimu domácí duel s lídrem tabulky Slávií. Kladno dnes nebude výrazně měnit vítěznou sestavu i proto, že na marodce zůstávají dlouhodobě zranění Miloslav Kousal, Vít Beneš a Jiří Kaciáň. Zpět je pouze stoper Marian Farbák.

Pro Olomouc hovoří všechny statistiky a i proto je dnes favoritem. Na její vítězství vypsali bookmakeři sázkové kanceláře bwin kurs 1.70. Věříte, že hráči Kladna dokáží na Andrově stadionu uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 1.92.

Reklama