Hlavní obsah

Překvapí Bolton i na Anfield Road?

Před sobotními zápasy probíhajícího kola Premier league patřila Liverpoolu pátá příčka a tu by si Reds jistě rádi minimálně udrželi. Boltonu sice patří až patnáctá pozice, ale vyrovnanost soutěže potvrdil v minulém kole, kdy zdolal obhájce titulu Manchester United.

Článek

Reds společně s Arsenalem v této sezoně ještě nepocítili hořkost porážky. Po bezbrankové remíze proti Blackburnu zdolali svěřenci kouče Beníteze 2:0 Fulham, když se až v závěru prosadili Torres a Gerrard. Následně si Reds poradili i venku s Newcastlem v poměru 3:0. „Výkon byl téměř perfektní. Tým hrál opravdu dobře, sebevědomě, udrželi jsme čisté konto. Takový výkon si od hráčů přejete vidět vždy,“ dodal po duelu s Newcastlem trenér Benítez.

Ve středečním duelu Ligy mistrů potřebovali liverpoolští bodovat na sto procent a svůj úkol zvládli, když udolali FC Porto 4:1. Z tábora domácích nejsou hlášena žádná nová zranění. Na marodce tak zůstává pouze trojice Xabi Alonso, Daniel Agger a Jermaine Pennant. Dobrým výkonem podpořeným brankou si o místo v útoku po boku Španěla Torrese řekl Peter Crouch. Na lavičce tak tentokrát zůstanou Voronin s Kuyitem. Do základní jedenáctky by se měli dostat i Kewell s Riisem, kteří proti Portugalcům šanci v základu nedostali.

Jak již bylo zmíněno, hosté přijíždějí na Anfield Road ve velmi dobrém rozmaru, když v posledním ligovém duelu zdolali druhý Manchester United. Bolton nepředváděl špatné výkony ani v třech předešlých soubojích, ve kterých remizoval venku s Aston Villou, West Hamem a doma s Middlesbrough. „Proti United se prosadili velmi brzy, což jim určitě pomohlo. V Premier league nejsou velké rozdíly mezi kluby. Každý zápas začíná 0:0 a musíte hrát naplno celých 90 minut,“ říká domácí lodivod Benítez.

Stejně jako domácí, tak i Bolton měl pohárové povinnosti. V poháru UEFA Wanderers na domácí půdě před prořídlými ochozy pouze remizovali 1:1 s Arisem Soluň. Dokonce se schylovalo k překvapivé porážce, kterou však v 90. minutě odvrátil Řek Giannakopoulos.

Hosté se dnes budou muset obejít bez suspendovaného Kevina Nolana a proti United velmi aktivního Nickyho Hunta. Nezahraje si ani mladý záložník Danny Guthrie, který nesmí nastoupit proti svému mateřskému klubu. Pouze na lavičce bude záložník Gavin McCann, který proti Soluni utrpěl nehezké zranění hlavy. Největší útočná hrozba pro Liverpool bude opět ve francouzském kanonýrovi Anelkovi, nad jehož osudem se momentálně hodně spekuluje, jelikož ho do svých řad lákají největší evropské velkokluby.

Na vítězství Liverpoolu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.28. Na výhru Boltonu určili bookmakeři vysoký kurs 9.00 rovné. Na remízu je kurs 4.75.

Reklama