Hlavní obsah

Ostrava i Sparta mají co napravovat

Eurotip.cz

Poslední kolo Gambrinus ligy se neslo ve ztrátách favoritů, čemuž podlehly i Baník Ostrava a pražská Sparta. Dnes se tyto celky postaví proti sobě; souboj pátého s třetím hostí Bazaly.

Článek

V horším postavení vstoupí do zápasu Baník Ostrava, jehož 23 bodů stačí na pátou příčku, když o srovnání kroku se Spartou přišel před týdnem na Kladně. Pochmurné počasí totiž více vyhovovalo Středočechům, kteří se dokázali dokonce třikrát střelecky prosadit a letos silný Baník tak porazili rozdílem třídy. „První poločas odpovídal tomu, co jsme asi od utkání čekali. Chtěli jsme hrát jednoduše, věděli jsme, že to bude o soubojích a chybách. Naše možnosti jsme ale řešili komplikovaně, neprosadili jsme se. Ve druhé půli přišla zbytečná standardní situace, odražený míč a krásná střela. Tak to má na takovém terénu vypadat, jenže nám to scházelo,“ řekl po zápase trenér Karel Večeřa.

Terén na Bazalech dnes nebude o moc jiný a bojovnost bude pravděpodobně opět hlavní klíč k úspěchu. „Chci mít na hřišti jedenáct válečníků, Brno nám předvedlo, že s obrovskou agresivitou to proti Spartě jde. Pokud budeme hrát disciplinovaně, kolektivně a dáme do toho morálku, můžeme Spartu porazit,“ ohlédl se trenér Ostravanů za týden starým zápasem Sparty v Brně. Večeřa dnes bude mít k dispozici už Rudolfa Otepku, naopak na marodce jsou stále Martin Lukeš, René Bolf, Dušan Tesařík a Petr Tomašák.

Sparta pokračuje ve svém náročném programu, který ji prozatím moc nevychází. Jak už bylo zmíněno, před týdnem prohrála v Brně po výsledku 2:4, když nepředvedla rozhodně výkon hodný obhájce titulu Gambrinus ligy. Lepší zápas odehrála ve čtvrtek v rámci Poháru UEFA, ale gólový recept na Spartak Moskva nenašla a utkání nakonec skončilo bezbrankovou remízou, což Pražanům v boji o postup ze skupiny moc nenehrálo.

Uspět by Sparta potřebovala i v domácí lize. „Potřebujeme obě zbývající utkání vyhrát, aby nám soupeři neutekli. Když podáme výkon jako proti Moskvě, měli bychom uspět,“ myslí si trenér Michal Bílek, jehož tým čeká v závěrečném podzimním kole souboj s plzeňskou Viktorkou. Ze zápasu se Spartakem Moskva si odnesli šrámy Řepka se Slepičkou, problémy měl v týdnu i Libor Došek a start těchto hráčů je tak nejistý.

Sparta je sice na Bazalech hostem, ale i tak je považován za mírného favorita utkání s kursem 2.40. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 2.85 a vítězství domácí Baníku s kursem 2.90.

Reklama