Hlavní obsah

Pondělní dohrávku hostí Liberec

Podzimní část Gambrinus ligy se blíží do finiše; příští týden je na programu závěrečné kolo. Než začne, zbývá však ještě dohrát to probíhající, které zakončí souboj Liberce s nabuzeným Brnem.

Článek

Severočeši vstoupili do letošní sezony prachbídně, což vyvrcholilo odvoláním trenéra Michala Zacha, jehož nahradil zkušený Ladislav Škorpil. Kouč, který před čtyřmi lety slavil s Libercem mistrovský titul, už dovedl svůj celek k překvapivému vítězství v Mladé Boleslavi, cenné remíze s pražskou Slávií, vítězství v Jablonci a doma s Mostem.

Bez bodu vyšli pod Škorpilovým vedením liberečtí pouze ze zápasu před týdnem v Českých Budějovicích, kde prohráli 0:2. Dnes čeká Slovan domácí podzimní derniéra, ve které by si jistě chtěl spravit chuť. „Naší jedinou povinností je rozloučit se s fanoušky vítězstvím a zakončit to tak, abychom se před zimní přestávkou mohli řídit sloganem: konec dobrý, všechno dobré,“ konstatoval kouč Slovanu, jemuž v dnešní nominaci chybí vykartovaný Adam Petrouš a zraněný Miroslav Holeňák. Do hry se naopak vrací Jan Nezmar a Pavel Košťál. Dlouhodobě jsou mimo hru Frejlach, Robin Dejmek a Bejbl.

Moravané jsou na tom v tuto chvíli lépe než domácí, když získali už 22 bodů a jsou sedmí. Dnešní případně vítězství by je však katapultovalo o dvě příčky výše a zároveň dostalo do boje o nejvyšší místa. Velmi dobrý fotbal hrají svěřenci trenéra Petra Uličného především doma, což před týdnem potvrdili s pražskou Spartou, kterou dokázali porazit s velkou noblesou výsledkem 4:2. Dvěma brankami se blýskl i účastník stříbrného šampionátu dvacetiletých Luboš Kalouda, o jehož služby následně vzrostl v zahraničí zájem.

Dnes ho však čeká souboj s Libercem, kde by svůj výborný výkon se Spartou chtěl zopakovat. „Liberec ligu velmi špatně odstartoval, koneckonců, jako my, ale pro mě zůstává jedním z nejlepších českých mužstev. Určitě patří výš než je,“ myslí si trenér Uličný, který dnes nebude moci využít služeb Aleše Besty, jenž před týdnem obdržel osudovou čtvrtou žlutou kartu stejně jako Patrik Siegl. Zranění navíc zůstávají Tomáš Okleštěk s Martinem Živným, fit je naopak už Petr Musil.

Liberečtí vstoupí do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli mírného favorita a vsadit si tak na ně můžete v kursu 2.00 rovné. Remízu ocenili kursem 3.00. Na Brno najdete u stejné společnosti kurs 3.60.

Reklama