Hlavní obsah

Celtic má vše ve svých rukou

AC Milán se příští týden účastní mistrovství světa klubů, které hostí Japonsko a už dnes jsou tedy na programu závěreční duely skupiny D Ligy mistrů. Na San Siro zavítá Celtic Glasgow, jenž narozdíl od domácích nemá postup stále jistý.

Článek

Milánské AC má sice problémy v domácí ligové soutěži, kde mu momentálně patří až 11. příčka, ale v Lize mistrů si postup už zajistilo a do posledního souboje může jít v klidu. Na druhou stranu musí stále bojovat o první příčku ve skupině, která je bezesporu výhodnější. K tomuto cíli potřebují Rossoneri alespoň remizovat, nerozhodný výsledek by zároveň poslal do osmifinále z druhé příčky Celtic.

„Je to zápas, který by nám měl dát matematickou jistotu, že skončíme na špičce tabulky, a tak budeme mít lepší los pro osmifinále,“ konstatoval kouč Italů Carlo Ancelotti, v jehož nominaci dnes nechybí vítěz Zlatého míče Brazilec Kaká. Mimo hru je naopak jiný Kanárek Ronaldo, jenž má svalové problémy.

Jak už bylo zmíněno, Celtic Glasgow dnes čeká důležitý zápas, ze kterého potřebuje vydolovat alespoň bod. Vše má totiž ve svých rukou, jelikož před týdnem dokázal díky brance z 90. minuty porazit 2:1 Šachťor Doněck, což je poslední konkurent Hoops v boji o postup do osmifinále. Na San Siru by v základní sestavě neměl chybět Jiří Jarošík, který před týdnem otevřel v Celtic Parku skóre proti ukrajinskému vicemistrovi.

I když AC Milán je bezesporu za poslední léta jedním z nejúspěšnějších evropských klubů, tak Skoti nemají nikterak velké obavy i proto, že před rokem nebyli daleko od senzace, když s Rossoneri vypadli v osmifinále až v prodloužení. „Jejich styl nám docela sedí, celkem se nám proti nim daří. Věříme si na ně, na druhou stranu je to pořád AC Milán se špičkovými hráči,“ konstatoval český záložník Jarošík.

Utkání má favorita v podobě domácího mužstva, na které si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 2.05. Jelikož remíza vyhovuje oběma, tak na ni nenajdete o moc vyšší hodnotu - 2.10. Věříte-li, že Celtic překvapí a postoupí do osmifinále z první příčky, pak si vsaďte na jeho vítězství s kursem 6.75.

Reklama