Hlavní obsah

Šachťor neskládá své naděje

Šachťor Doněck ztratil před týdnem mečbol k postupu do osmifinále Ligy mistrů, ale stále má šanci. Bezpodmínečně dnes musí na domácím stadionu porazit Benfiku Lisabon a zároveň spoléhat na vítězství AC Milán s Celtikem.

Článek

Ukrajinský vicemistr vstoupil do letošního ročníku Ligy mistrů excelentně, když nejdříve porazil 2:0 Celtic Glasgow a následně vyhrál i na půdě Benfiky Lisabon. Právě s tímto portugalským celkem čeká Šachťor závěrečný zápas ve skupině, a aby nebyl závěrečným v letošním ročníku Ligy mistrů, musí ho bezpodmínečně vyhrát. Šachťor totiž zbylé tři zápasy nezvládl a především před týdnem ve Skotsku si vykopal hrob, když v poslední minutě inkasoval na konečných 1:2.

„Pořád máme ještě jednu šanci. Myslím, že máme lepší tým než Celtic a víc si zasloužíme postoupit,“ řekl trenér Mircea Lucescu, jehož mužstvo o víkendu nehrálo, jelikož zápas na hřišti Zarye Lugansk byl odložen. Lucescu dnes může počítat s kompletním kádrem, v němž tedy nechybí uzdravení Dmitro Čigrinskij, Zvonimir Vukić a Brandão. Do nominace se po odpykání karetního trestu vrací také Fernandinho.

I Benfika Lisabon však dnes musí hrát na sto procent, jelikož stále hraje o účast v jarních bojích Poháru UEFA, do něhož jí posune pouze vítězství. Z tohoto pohledu je jasné, že se dá očekávat útočný fotbal. Vstřelit branku dokázali lisabonští i před týdnem do sítě Rossoneri s nimiž nakonec remizovali v poměru 1:1.

„Kdyby Liga mistrů začínala teď, určitě bychom postoupili. Teď musíme udržet naši výkonnost z minulého zápasu s AC a poprat se o místo v Poháru UEFA,“ konstatoval kouč José Antonio Camacho, jenž dnes bude postrádat vykartovaného Augustina Binyu. Zranění jsou navíc Fábio Coentrão a Cristián Rodríguez, nejistý je start Nélsona.

Věříte-li ve vítězství ukrajinského Šachťoru, pak si můžete vsadit s kursem 1.85. Remíza je oceněna hodnotou 3.60. Na výhru Benfiky vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.50.

Reklama