Hlavní obsah

Nymburk čeká pravděpodobně nejtěžší zápas sezony

Basketbalový klub Dynamo Moskva vzbuzuje obrovský respekt, což cítí i hráči Nymburku, kteří dnes na jeho palubovce odehrají zápas ULEB Cupu. Český zástupce se přesto chce poprat o dobrý výsledek, který by mu mohl pomoci k postupu ze skupiny.

Článek

Nymburk vstoupil do letošních evropských bojů zápasem s CZ Bělehrad, a i když podal velmi dobrý výkon, nakonec prohrál v prodloužení. Druhý zápas sehráli Středočeši v Boloni, ale ani tam vyhrát nedokázali, tento duel měl jednoznačnější průběh než ten úvodní. Na třetí pokus už to však vyšlo, když svěřenci trenéra Muli Katzurina otočili vývoj zápasu s Panelliniosem Atény a v pardubické ČEZ aréně mohla vypuknout vlna radosti. Ne méně jí bylo před týdnem, když nymburští poměrně jednoduše přehráli belgický Telindus Oostende a připsali si do tabulky skupiny F další vítězství.

Dnes však čeká Středočechy bezesporu těžší zápas na palubovce lídra z Moskvy. „Dynamo je nepochybně nejsilnějším týmem a také favoritem naší skupiny. V soutěži jsou dlouho, mají zkušenosti, dobře postavenou soupisku, budou hrát na domácím hřišti. Bude to určitě nejtěžší zápas sezóny,“ řekl trenér Nymburku Muli Katzurin, který dnes může počítat s kompletním kádrem a před 5ticícovým hledištěm by rád uspěl.

„Hráči velmi dobře vědí proti komu budou hrát, ale my si nejedeme do Ruska porážku. Všichni udělají maximum pro to, abychom vyhráli. I když to nebude nic jednoduchého,“ dodal důrazně lodivod nymburských basketbalistů.

Nic jednoduchého to však stoprocentně nebude, vždyť Dynamo Moskva patří ke špičce prestižní ruské ligy, když jako jediné prozatím dokázalo vyhrát na palubovce CSKA Moskva. V ULEB Cupu si letos nevede nijak hůře, díky čemuž vévodí tabulce, přesto si jeden slabší okamžik už vybralo. Po úvodním vítězství s Boloňou totiž prohráli svěřenci trenéra Svetislava Pesice na půdě Oostende. Tento výsledek však napravili hráči Dynama nejdříve doma s CZ Bělehrad a následně i v Řecku proti Panelliniosu Atény.

Středočeši jsou dnes samozřejmě považováni bookmakery společnosti bwin za outsidera zápasu a na jejich vítězství si tak můžete vsadit s lákavým kursem 8.85. Do role favorita je naopak pasováno věhlasnější Dynamo Moskva, na jehož vítězství dnes experti vypsali kurs 1.03.

Reklama