Hlavní obsah

Citroën Xsara WRC zaútočí při Německé rallye na hattrick

PRAHA/TRIER

V mistrovství světa WRC až dosud startovaly pouze tři vozy Citroën Xsara, na start Německé rallye se však postavily vozy čtyři. Největším optimistou z pilotů francouzské stáje je obhájce loňského vítězství Sébastien Loeb se spolujezdcem Danielem Elenou. Vůz Xsara byl v cíli první i v roce 2001 a tak tento model v Německu útočí na třetí vítězství v řadě.

Foto: rallye-deutschland.de

Colin McRae na voze Citroën Xsara WRC při čtvrtečním shakedownu.

Článek

Na Německé rallye budou na červených vozech Citroën Xsara WRC startovat letošními sedmi podniky a rovněž úspěchy ošlehané posádky Sébastien Loeb - Daniel Elena, Carlos Sainz - Marc Marti a Colin McRae - Derek Ringer. K nim se přiřadí posádka Philippe Bugalski - Jean-Paul Chiaroni, právě tato posádka slavila vítězství před dvěma lety.

"Jsem optimista, ale opatrný," řekl před závodem druhý muž průběžné klasifikace mistrovství světa jezdců Carlos Sainz. Rozvážný byl před startem i Philippe Bugalski, který má ze všech jezdců s xsarou na kotě nejvíce kilometrů. "Všichni vidí pouze to, že jsem v Německu vyhrál před dvěma lety. Ovšem už devět měsíců jsem bez velké soutěže," uvedl pilot, nicméně dodal "to ale neznamená, že bych nemohl uspět."

Největším optimistou je v týmu obhájce loňského vítězství Loeb, který prohlásil: "Chci moc vyhrát!" Touhou po třetím triumfu se netajil ani stájový šéf Guy Fréquelin. "Už dvakrát jsme v Německu vyhráli. To by si zasluhovalo repete," prohlásil.

Reklama