Hlavní obsah

Upevní si Arsenal své postavení?

Eurotip.cz

Anglická Premier League má na programu dohrávku, v níž se Arsenal Londýn představí v St. James Parku, domácím stánku Newcastlu. Kanonýři stále vévodí tabulce a dnes mohou svůj náskok zvýšit na šest bodů.

Článek

Arsenal odstartoval do letošní sezony ve velkém stylu a v těchto výsledcích stále pokračuje. Ve 14 zápasech totiž nepoznali svěřenci manažera Arsena Wengera hořkost porážky, když hned 11 duelů dotáhli do vítězného konce. Bylo tomu tak i o uplynulém víkendu, kdy Gunners sice prohrávali po 14. minutách na hřišti Aston Villy, ale ještě do poločasu stačili výsledek zápasu otočit na konečných 2:1.

Dnes čeká Kanonýry další těžký zápas na hřišti soupeře, ale myšlenka šestibodového náskoku v čele tabulky ho jistě požene dopředu. „Máme fantastickou šanci dostat se do trháku, a chceme ji využít. Můžeme snít o titulu, ale jsme realisti a víme, že nás čeká ještě dlouhá cesta,“ konstatoval lodivod Arsenalu, který dnes nemůže počítat s důležitými Alexanderem Hlebem a Cescem Fabregasem. Zraněný je rovněž Abou Diaby a šanci by tak v záloze měli dostat Brazilci Gilberto a Denilson. Na listině marodů stále zůstává Robin van Persie.

Ani Newcastle nevstoupil do nové sezony špatně, ale v poslední době se mu obrovsky nedaří. Říjen totiž zakončil nešťastnou porážkou s Readingem a na úvod listopadu podlehl doma v poměru 1:4 Portsmouthu. Následně si sice připsal bod za remízu 1:1 v Sunderlandu, ale poté doma prohrál rozdílem třídy s Liverpoolem a ani o uplynulém víkendu nebodoval, když podlehl Blackburnu.

Muži kouče Sama Allardyce tak mají jednoznačně co napravovat a dnešní případný úspěch by jim bezesporu pomohl i psychicky. „Nespí se mi dobře, přesto věřím, že dnes odstartujeme lepší výsledky,“ řekl trenér domácích, který dnes nemůže využít služeb dvojice Abdoulaye Faye - Stephen Carr. Hrát nemohou ani Claudio Cacapa a Michael Owen, do sestavy se naopak vrací stoper Steven Taylor.

Arsenal je sice v St. James Parku hostem, i tak je ale považován za favorita s kursem 1.64. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.35 a vítězství domácích s kursem 5.25.

Reklama