Hlavní obsah

Lazio čeká těžký zápas na San Siru

V dohrávce italské Série A se představí první i druhý celek tabulky. O tři body druhé AS Řím změří síly s Cagliari, vedoucí Inter přivítá na svém stadionu římské Lazio.

Článek

Inter Milán pokračuje letos ve velmi dobrých výsledcích, díky kterým loni dokázal obhájit titul. Letos je opět v čele a pomalu tak začíná pomýšlet na třetí triumf v řadě. To však nebude mít ještě vůbec jednoduché, jelikož mu jsou v patách celky jako AS Řím nebo Juventus Turín. Velmi dobře si Nerazzurri vedou i v Lize mistrů, v níž mají už jisté první místo ve skupině G a tedy výhodnější postavení pro losování osmifinálových dvojic.

Milánští se tak nyní mohou plně koncentrovat na domácí soutěž, v jejíž dohrávce dnes změří síly s Laziem. „Jsem velice spokojen s výkony mého mužstva. Ale musíme takto pokračovat i nadále a věřit, že Řím ztratí nějaké body,“ upozornil trenér Interu Roberto Mancini na římské AS, které by se dnes na jeho tým mohlo teoreticky bodově dotáhnout. Inter dnes bude čerstvě postrádat záložníka Oliviera Dacourta, dlouhodobě jsou zranění Luis Figo, Patrick Vieira a Dejan Stankovic.

Římské Lazio nezažívá letos prozatím moc dobrou sezonu. V úvodu si sice nevedlo špatně, ale krátce poté začalo doplácet na velkou marodku, která je bezesporu hlavní příčinou současné 15. příčky Římanů. Během posledních týdnů se však listina zraněných začíná Laziu vyprazdňovat, s čímž přicházejí i výsledky. Před 14 dny tak Biancocelesti porazili na domácím hřišti Parmu a o uplynulém víkendu dokázali remizovat na hřišti Sieny.

Dnes by jistě svěřenci Delia Rossiho rádi ukořistili nějaký ten další bod, případně hned tři. „Chceme dnes zvítězit, ale ani remíza by nebyla špatným výsledkem. Moji hráči musí jedno pochopit - právě teď jsme v ohrožené zóně a podle toho musíme hrát,“ konstatoval trenér Rossi, který dnes bude postrádat zraněnou dvojici Valon Behrami - Mourad Meghni. Karetní trest si navíc musí odpykat Massimo Mutarelli, do základní jedenáctky by se naopak měl vrátit uzdravený Luciano Zauri.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Roberta Manciniho vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.27. Myslíte si, že Lazio neodjede ze San Sira s prázdnou, pak si vsaďte na jeho neprohru - kurs je 3.00 rovné.

Reklama