Hlavní obsah

Sparta bere v Německu pouze vítězství

Mladá Boleslav včera v Poháru UEFA zaváhala, čímž si velmi zkomplikovala postup do dalších bojů. V podobné situaci po dnešku může být pražská Sparta, která potřebuje k jistotě postupu vyhrát v Leverkusenu.

Článek

Vyhrát v Leverkusenu - nic jednoduchého. Letos se to totiž povedlo pouze jednomu klubu a to Bayernu Mnichov, který v Bay aréně zvítězil nejtěsnějším možným výsledkem, když se trefil exkluzivní kanonýr Luca Toni. Takového střelce budeme ve Spartě hledat marně, čehož je důkazem i víkendový zápas Pražanů v Ostravě, který skončil bezbrankovou remízou. Generálka tak Letenským moc nevyšla, přesto nehází flintu do žita.

„Uděláme pro to vše. Musíme najít zbytky sil a morálky – vždyť hodnocení celého podzimu se bude výrazně odvíjet právě od dnešního utkání,“ konstatoval kouč Michal Bílek, jehož týmu by za určitých okolností dnes stačila i remíza. Leverkusen by však musel na závěr klopýtnout v Curychu, což není nemožné, ale je to bezesporu velká sázka do rizika. Sparta však neodjela do Leverkusenu zrovna v nejlepším rozpoložení, na čemž mají podíl i zranění. Na hřišti se totiž pravděpodobně neobjeví Došek s Limberským, úplně fit navíc nejsou Horváth, Řepka a Slepička.

Leverkusen patří mezi tradiční bundesligová mužstva, která každoročně promlouvají do boje o evropské poháry. Letos tomu není jinak, jelikož Bayer je v tuto chvíli čtvrtým celkem tabulky a má ty nejvyšší ambice. Stejně tomu je v Poháru UEFA, kde Leverkusen pomýšlí na úspěch, i když si postup stále musí vybojovat. V prvním zápase sice porazil doma Toulouse 1:0, ale následně prohrál v Moskvě se Spartakem.

Dnes ho čeká Sparta, která podle trenéra Michaela Skibbeho nebude lehčím soupeřem. „Musím své hráče varovat, soupeř má silný tým. Musíme však navázat na dobré ligové výsledky, a získat dnes důležité vítězství,“ konstatoval kouč domácích, který nemá ve svém týmu žádná čerstvá zranění. S tréninkem naopak už začal Arturo Vidal, ale dnes hrát ještě nebude.

Myslím, že se můžeme těšit na zajímavé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin má utkání favorita v mužstvu domácích, na které vypsali kurs 1.45. Remízu ocenili hodnotou 3.85. Myslíte si, že Sparta dokáže v Leverkusenu zvítězit? Jestliže ano, poté využijte kursu 6.50.

Reklama