Hlavní obsah

Anderlecht čeká fotbalový svátek

Do Anderlechtu dnes zavítá k sehrání utkání Poháru UEFA anglický Tottenham, který není pověstný pouze svou kvalitou, ale také výbornými fanoušky.

Článek

Anderlecht by dnes nechtěl hrát pouze druhé housle i proto, že stále vehementně bojuje o postup do dalšího kola, jelikož během dosavadních dvou zápasů skupinové fáze získal čtyři body. V úvodu si totiž doma poradil s izraelským Hapoelem Tel Aviv, který svěřenci trenéra Ariela Jacobse porazili 2:0. Slušný výsledek následně uhráli i v Aallborgu, kde remizovali 1:1.

V domácí soutěži se však fialovobílým momentálně moc nedaří, když v posledních dvou kolech dokonce nevstřelili ani branku. „Víme, co potřebujeme - sebedůvěru. Věřím, že v zápase s Tottenhamem by jsme ji mohli dostat zpět. Naše situace v pohárové Evropě není tak špatná jako v domácí soutěži,“ konstatoval kouč Jacobs, který dnes bude postrádat trojici Nicolas Pareja, Roland Juhasz a Lucas Biglia.

Problémy v ligové soutěži má i hostující Tottenhamem, který je v tuto chvíli až 16. celkem Premier league a od sestupového pásma ho dělí pouhý bod. V Poháru UEFA si však vede o hodně lépe, když body ztratil pouze za domácí prohru s Getafe. Následně totiž vyhrál v Tel Avivu a doma porazil i Aalborg. K jistému postupu ze skupiny tak Kohoutům stačí už pouze bod, o který dnes jistě budou bojovat.

„Proti Anderlechtu to bude těžký zápas, Tottenham na jeho hřišti zvítězil naposledy v roce 1984,“ konstatoval záložník Didier Zokora. Poslední zápas skupinové fáze v dresu Spurs neabsolvuje zraněný obránce Gareth Bale, nejistý je start dalších defenzivních hráčů Ledleyho Kinga, Ricarda Rochy a Anthonyho Gardnera. Do sestavy se naopak vrací záložník Jermaine Jenas

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou mírným favoritem hosté, na jejichž vítězství vypsali kurs 2.15. Remízu ocenili hodnotou 3.35. Myslíte si, že Anderlecht využije domácího prostředí a zvítězí? Jestliže ano, poté využijte kursu 2.95.

Reklama