Hlavní obsah

Curych čeká těžký zápas v Moskvě

Eurotip.cz

Překvapivě v Poháru UEFA zatím stoprocentní FC Curych dnes změří síly s moskevským Spartakem, který před týdnem uhrál bezbrankovou remízu na Letné s pražskou Spartou.

Článek

Ještě lépe se na úvod skupinové fáze vedlo Curychu, který na Spartě dokonce vyhrál, což je pro tento neslavný klub velký úspěch. FC Curych však v posledních dvou letech kraluje zemi hodinek, když vybojoval dva tituly v řadě a bezesporu tak zastínil slavnější Grasshoppers Curych nebo Basilej. Letos si opět nevede v domácí soutěži špatně, když je aktuálně druhý za Basilejí. Co tomuto mužstvu však zase nevyšlo, to je kvalifikace do Ligy mistrů. Loni prohráli FCZ ve 2. předkole se Salcburkem a letos jim červenou vystavil ve 3. předkole turecký Besiktas.

Špatně to se svěřenci Bernarda Challandese vypadalo i následně v úvodním kole Poháru UEFA, jelikož prohráli v Empoli 2:1, ale doma prokázali svou sílu a výsledkem 3:0 postoupili přes celek italské ligy. Jak už bylo zmíněno, další úspěch si připsali na Letné, čímž jejich velmi dobrá forma neskončila. Před týdnem totiž švýcarský mistr porazil doma 2:0 i Toulouse a momentálně tak vévodí skupině E. Dnes ho čeká souboj v Rusku, do něž nezasáhne vykartovaný Eric Hassli.

Tradiční ruský klub Spartak Moskva se evropských pohárů účastní každoročně a v jeho kádru jsou i dva Češi Radoslav Kováč s Martinem Jiránkem. Ani jeden se však před týdnem na Letné nepředstavil, dnes jsou však připraveni k zápasu oba. Ruská liga už před měsícem skončila, což může být pro Spartak nevýhodou. Tento celek z hlavní ruské metropole navíc prohrál boj o titul, když Zenit Petrohrad získal v konečném součtu o dva body více.

V Poháru UEFA má Spartak za sebou kromě souboje se Spartou zápas s Bayerem Leverkusen, ve kterém potvrdili svěřenci trenéra Stanislava Čerčosova svou výkonnost na domácí umělé trávě, když zvítězili 2:1. Čerčosov dnes bude pravděpodobně postrádat záložníka Renata Sabatova, který se zranil v přípravném zápase se španělským celkem Elche.

V roli favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství červenobílých vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.60. Myslíte si, že Curych opět překvapí a z Moskvy neodjede s prázdnou, pak si vsaďte na jeho neprohru s kursem 2.10.

Reklama