Hlavní obsah

Naváže Dortmund na týden staré vítězství?

Šestnácté kolo bundesligy otevře tradiční páteční předehrávka, která se uskuteční v Signal Iduna Parku, kde domácí Borussia Dortmund změří síly s Arminiou Bielefeld.

Článek

Dortmundští nevstoupili do nové sezony dobře, když dvě kola před rovnou polovinou zaobírají až 12. příčku tabulky. Střed bundesligy není navíc až tak vyrovnaný a dostat se zpět do hry o evropské poháry nebude pro svěřence trenéra Thomase Dolla jednoduché. V posledním kole ale našli po delší době konečně vítězný recept, když si překvapivě odvezli tři body ze Stuttgartu.

Dnes čeká černožluté papírově snazší soupeř, se kterým navíc hrají doma. „Chceme udělat další krůček kupředu. Každý bude myslet na poslední zápas se Stuttgartem a vkládat do nás naděje,“ myslí si kouč Doll, který už může počítat s uzdraveným bývalým německým reprezentantem Christianem Wornsem.

Arminia Bielefeld si prozatím letos nevede nikterak lépe než domácí. V dosavadním průběhu soutěže totiž získala ještě o tři body méně a sestupové pásmo tak mužům kouče Ernsta Middendorpa dýchá na záda. Před měsícem si Arminia sice vyšlápla doma na Norimberk (3:1), ale následně prohrála rozdílem třídy v Bochumy a před týdnem doma nestačila na mnichovský Bayern, který však v Bielefeldu zvítězil pouze 1:0.

Dnes mají tak Arminen co napravovat a před necelými 80 tisíci diváky se jistě budou chtít předvést v co nejlepším světle. „Bielefeld ukázal proti Bayernu svou kvalitu a my budeme muset být trpěliví, jelikož branku určitě vstřelíme,“ myslí si kouč Dortmundu, jehož protějšek dnes pošle na hřiště stejnou jedenáctku jako před týdnem.

V roli favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Thomase Dolla vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.60. Myslíte si, že Bielefeld neodjede ze Signal Iduna Parku s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs na jeho neprohru je 2.11.

Reklama