Hlavní obsah

Potvrdí PSV své postavení v tabulce?

Čtrnácté kolo nizozemské Eredivise dnes odstartuje na hřišti Eindhovenu, který přivítá Rodu Kerkrade. PSV momentálně vévodí tabulce, ale na duo Ajax - Feyenoord má náskok pouhých dvou bodů a dnes by tak potřebovalo naplno bodovat.

Článek

Eindhoven nemá v poslední době v Nizozemsku konkurenci na domácí ani evropské scéně. Poslední tři mistrovské tituly patří právě tomuto klubu a letos tedy bojuje už o čtvrtý v řadě. PSV se daří i v pohárové Evropě, kde se každoročně účastní Ligy mistrů a pravidelně bojuje alespoň o postup ze skupiny. Letos tomu není jinak, když kolo před koncem ztrácí holandský mistr bod na druhé Fenerbahce.

O další účasti Eindhovenu v milionářské soutěži se rozhodně až za týden, nyní se svěřenci trenéra Jana Wouterse soustředí na ligu, v níž je čeká zápas s Rodou Kerkrade. „Musíme hrát jako tým a vyhrát následující zápasy,“ konstatoval kouč Wouters, který dnes bude postrádat hned několik hráčů; vykartovaný je Danny Koevermans a zranění nepustí do zápasu Tommieho van der Leegta, Johna de Jonga a Jana Kromkampa.

Roda Kerkrade je v tu chvíli šestým celkem tabulky, když větší část bodů získala na domácím hřišti. Venku mají svěřenci kouče Raymonda Attevelda naprosto průměrnou bilanci 2-2-2 se skóre 9:9. V poslední době však hrají rozhodně nadprůměrně, když dokázali porazit v poměru 5:1 Groningen, následně remizovat na hřišti Bredy a před týdnem zvítězit před vlastními fanoušky s Arnheimem.

Dnes však čeká Atteveldovi muže těžký zápas v Eindhovenu, který loni dokázali jednou porazit. „Je to nádherné hrát zápas s Eindhovenem před vyprodaným stadionem. Chtěli bychom cestovat z Eindhovenu se třemi body,“ neskrývá své ambice lodivod hostí, který dnes nemůže využít služeb Vincenta Lachambreho a Jamaiquea Vandamma.

V roli favorita vstoupí do zápasu samozřejmě domácí. Na vítězství PSV vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.30. Myslíte si, že Roda potvrdí svůj vzestup a z Eindhovenu si odveze alespoň bod, pak si na to vsaďte - kurs na neprohru hostů je 2.98.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články