Hlavní obsah

Nottingham čeká předehrávka v Brightonu

Stále dobře známý Nottingham Forest pomýšlí v posledních letech na návrat mezi elitu, což se mu však nedaří. Momentálně působí až ve třetí nejvyšší soutěži, v jejíž předehrávce dnes změří síly s Brightonem.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Brighton skončil v loňské sezoně na hraně sestupového pásma, když pádu do tak zvané League Two utekl o pouhých šest bodů. Letos je na tom Albion o hodně lépe, jelikož se drží mezi nejlepší desítkou, kde jsou jen velmi malé rozdíly. Celkově svěřenci trenéra Deana Wilkinse neprohráli už šest utkání v řadě, ale poslední čtyři z nich skončila remízou. Dnes by se Brighton bezesporu rád vrátil k vítězstvím, i když to nebude nic jednoduchého. Kouč Wilkins se pravděpodobně bude muset obejít bez Davida Martota, který má virózu a v základní jedenáctce by ho měl nahradit Jake Robinson. Disciplinární trest si musí odpykat George O'Callaghan, připraven je naopak už uzdravený Paul Reid, který však začne zápas pouze na lavičce náhradníků.

Na druhé straně hřiště dnes bude stát tým s velkým jménem - Nottingham Forest. Před pětadvaceti lety jeden z nejlepších klubů na světě, který dokázal dvakrát za sebou vyhrát dnešní obdobu ligy mistrů. Ale v sezoně 1998/99 z Premier league sestoupil. Poté hrál vždy v lepším středu tabulky 2. ligy, ale před třemi lety ani tuto soutěž neudržel a musí tak bojovat ještě níže. Už předloni vznikaly ve slavném klubu velké vlny nevole, proto vedení nakoupilo několik kvalitních hráčů a hned na začátku sezony vyhlásilo jasný cíl - postup zpět do Championship league.

Začátek sezony tomu opravdu napovídal, když Nottingham válcoval jednoho soupeře za druhým, ale potom přišlo několik zranění, vítězné kouzlo vyprchalo a tým se začal propadat. Závěr sezony měl výborný, ale díky velkému výpadku v prostřední části se na postupové příčky už nevydrápal. Podobně na tom byl Nottingham loni, kdy jeho šance na návrat mezi elitu skončili v semifinále baráže.

Letos nemají muži kouče Colina Calderwooda nové cíle, prioritou stále zůstává postup. Z pohledu na tabulku je jasné, že si Reds nevedou prozatím špatně, ale to už tady dvakrát bylo. Přímý postup si v League One zajistí pouze dva nejlepší celky a vzhledem k tomu, že se obrovské naděje vkládají do Leedsu, i když startoval s 15bodovým mankem, budou to Forest mít opět velmi těžké. Jednoduchý pro ně nebude ani dnešní souboj v Brightonu, do něž nezasáhne zraněný Julian Bennett.

V tomto utkání budete favorita hledat marně, což vyjádřili bookmakeři společnosti bwin vyrovnanými kursy. Na vítězství domácích i hostů si tak můžete vsadit se shodným kursem 2.50. Jako pravděpodobnou se jeví i remíza, na kterou si můžete vsadit s kursem 3.20.

Reklama