Hlavní obsah

Tepličtí bez posil sázejí na stejný tým

TEPLICE

Mužstvo nepoznamenané velkými změnami vede do nové sezóny trenér teplických fotbalistů František Straka. Oslaví úspěch zpevněná stabilní vazba týmu, nebo ke zdárnému účinkování na třech frontách budou chybět výrazné posily?

Foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Tepličtí chtějí uspět při obhajobě Poháru ČMFS.

Článek

"Postup do Poháru UEFA je hodně zavazující, ale chceme obstát i v lize a při obhajobě domácí pohárové trofeje. Bylo důležité alespoň udržet stávající kádr pohromadě. Kluci se během letní přípravy semkli, což vnímám jako velké plus. Už vím, co od koho můžu čekat," přemítá kouč.

Respektuje, že nákupu vyhlédnutých útočníků exblšanského Žemlíka, Slováka Benčíka z tureckého Denizlisporu i dalších čtyř testovaných cizinců zabránily omezené finanční prostředky. "Ekonomickou situaci jsme nezavinili, ale musíme s ní umět žít. Jenom trnu, aby se mi při svalových potížích Hunala a Leitnerových problémech s kotníkem už nikdo další ze základní jedenáctky nezranil," podotýká Straka.

Trápí se v koncovce

Tepličtí se ještě pokoušejí získat jabloneckého forvarda Maška, ale do sobotního duelu se Spartou to podle slov sportovního ředitele klubu Jiřího Nevrlého určitě nestihnou.

"V přípravných zápasech jsme dostávali málo gólů a doufám, že nám to vydrží i v lize. Složitější je to se složením útoku a záložní řady. Stále například nevím, jestli odejde Voříšek, který má souhlas ke zkoušce ve Francii. Velkým problémem je ale střelecká koncovka, kde nás bota tlačí nejvíce," zamýšlí se teplický trenér.

Cíle až po podzimu

Hostování brankáře Vlasáka z Brna se změnilo v přestup a do týmu přišli i další gólman P. Kolář z Českých Budějovic, obránce J. Kolář z Olomouce a slovenský útočník Tomaček z Galanty. Naopak Gabriel se vrátil do Kaiserslauternu, M. Rada zamířil do maďarského Zalaegerszegu, Rilke hostuje v Opavě, Holomek v Drnovicích a Grlič v Mladé Boleslavi. Slovák Piatka po návratu z hostování v Senci zkusí štěstí při testech v Lotyšsku.

Kam směřují teplické ambice v lize? "Chtěli bychom se přiblížit k předpokládaným lídrům, mužstvům Sparty, Slavie a Liberce, a porvat se o umístění v horní části tabulky," plánuje trenér. "Soutěž bude podle mého názoru značně vyrovnaná, o evropské poháry si to může rozdat až osm celků. Konkrétní cíle proto vyhlásíme až po podzimní části.

Reklama

Související témata: