Hlavní obsah

Aston Villa se střetne s Portsmouthem

Ve Villa Parku dnes na sebe narazí dva týmy, které zatím nasbírali shodně 27 bodů. Šestou příčku zaobírá Portsmouth a to jen díky lepšímu skóre. S tímto umístěním by oba soupeři byli jistě spokojeni i na konci sezony, neboť by si zajistili účast v pohárové Evropě.

Článek

Až do minulého týdne měli domácí na svém kontě čtyři vítězné zápasy v řadě, když postupně zdolali Derby, Birmingham, Middlesbrough a Blackburn. Svěřenci kouče Martina O´Neilla vedli i v posledním duelu s Arsenalem a to díky brance Craiga Gardnera. Favorizovaný lídr Premier league ale ukázal svou sílu a brankami Flaminiho a Adebayora ještě v prvním poločase skóre otočil na konečných 1:2. „Druhé půli jsme totálně dominovali. Nevzpomínám si, kdy byl Arsenal naposledy pod takovým tlakem. Náš přístup byl neskutečný,“ konstatoval po utkání trenér O´Neill.

Právě proti Gunners se domácím zranil záložník Stiliyan Petrov a jeho natažené kolenní šlachy ho do dnešního souboje nepustí. Klub z Birminghamu má jeden z nejmenších hráčských kádrů v horní polovině tabulky a další zranění by pro něj znamenalo nepříjemné komplikace. Proti Arsenalu chyběl kvůli kartám záložník Nigel Reo-Coker. Svůj trest si odpykal a je tudíž znovu k dispozici. „Jsou silní, zdatní a mají hodně zkušených hráčů. Jejich výborný kádr může směle útočit na nejvyšší příčky,“ dodává kouč Martin O´Neill.

Od porážky 1:3 na Arsenalu z úvodu září nepoznal Portsmouth deset utkání v řadě hořkost porážky. Ve 13. kole zdolali Pompey zásluhou branek Muntariho a Kranjcara 2:0 Birmingham. Naposled Portsmouth ztratil body za remízu 0:0 s devátým Evertonem. „Byl to těžký zápas proti velmi dobrému týmu. Udrželi jsme další čisté konto a toho si vážím. Venku vítězíme, ale doma se nám příliš nedaří,“ dodal po utkání s Evertonem trenér Harry Redknapp, který upozorňuje na sérii 5 vítězství na hřištích soupeřů. Portsmouth je v tabulce venkovních zápasů dokonce třetí nejlepší v lize.

Hosté dnes nebudou moci počítat s trojicí obránců Lauren (kolenní šlachy), Martin Cranie (zlomená noha) a Linvoy Primus (koleno). Středopolař Sean Davis ještě není zcela fit a jeho místo opět zaujme Pedro Mendes. Nigerijský útočník Kanu již trénuje naplno, ale místo v základní jedenáctce na něj nejspíš nezbude.

Diváci mohou očekávat vyrovnaný souboj dvou sousedů v tabulce. Pověstným dvanáctým mužem v poli mohou být diváci. Možná právě proto favorizují bookmakeři domácí Aston Villu s kursem na výhru 2.10. Na vítězství Portsmouthu si u bwinu můžete vsadit v kursu 3.35 a na remízu je kurs 3.05.

Reklama