Hlavní obsah

Reading přivítá silný Liverpool

Aktuálně třináctý Reading by si dnes rád poprvé ve své historii připsal skalp jednoho z týmů tzv. „velké čtyřky“. Liverpoolu patří čtvrtá příčka, kterou ještě může vylepšit, když má o jeden odehraný duel méně než jeho největší konkurenti.

Foto: BBC

Radost fotbalistů Readingu ze vstřelené branky.

Článek

Oba dnešní soupeři se letos už jednou potkali. Na sklonku září Reading v utkání Carling Cupu s Reds dlouho držel krok, ale v závěru Liverpool prokázal svou kvalitu a zvítězil 4:2, hattrickem se blýskl Fernando Torres. „Torres je prvotřídní hráč. Naštěstí jsme se poučili z posledního souboje a pokud nastoupí, budeme vědět, jak proti němu hrát,“ říká domácí kouč Steve Coppell.

V průběhu celé sezony předvádí Reading nevyrovnané výkony a v poslední době si Royals vybírají slabší období. Na začátku listopadu prohráli s Fulhamem 1:3 a následně nestačili stejným poměrem na Arsenal. O bod za remízu připravil Reading na půdě Manchesteru City až v 90. minutě Stephen Ireland. V posledním zápase s Middlesbrough sahali domácí po třech bodech, ale o ty je oloupil v 83. minutě hostující Tuncay Sanli. „Chyběla nám plynulost, v útoku nám scházela iniciativa. Báli jsme se udělat chybu, a proto jsme raději nic nevymýšleli. O záchranu bude bojovat 7 nebo 8 týmů, záleží na momentální formě,“ dodal po posledním utkání kouč Coppell.

Domácí se budou muset obejít bez obránce Michaela Dubberyho, který se po zranění žebra vrátil k tréninku, ale dnes ještě není připraven. Mimo hru je i krajní záložník John Oster, jehož čeká operace s problematickým kotníkem. Na marodce zůstává rovněž další záložník Glen Little.

Hosté momentálně hrají ve velmi slušné formě a pyšní se sérií 5 vítězných utkání v řadě. Po domácím vítězství 2:0 nad Fulhamem vyhráli Reds v Newcastlu a minulý týden si poradili v poměru 4:0 s Boltonem. „Pro naše hráče to dnes bude hodně obtížné, protože Reading hraje hodně silový fotbal. Nejtěžší úkol čeká na útočníky, ale Torres se dobře pohybuje a bude těžké ho ubránit,“ říká trenér Rafael Benítez.

Španělský kouč hostí pravděpodobně nezmění vítěznou sestavu z posledních utkání. Jamie Carragher musel z klání proti Boltonu odstoupit kvůli zranění žebra, ale už by měl být fit a nastoupit ve středu obrany po boku Samiho Hyypia. 29letý anglický stoper si však bude muset dávat pozor na karty, neboť jediný žlutý kartonek mu vystaví stop na příští zápas, který Reds sehrají proti Manchesteru United.

Na vítězství domácího Readingu vypsala sázková kancelář bwin kurs 5.00 rovné. Favoritem střetnutí je pochopitelně Liverpool s kursem na výhru 1.65. Na remízu si můžete vsadit v kursu 3.35.

Reklama