Hlavní obsah

Zvýší Real svůj náskok v čele tabulky?

Španělská fotbalová Primera division dnes nabízí v rámci svého 15. kola dvě zajímavá klání. Ve 20 hodin našeho času má úvodní výkop souboj mezi Osasunou Pamplona a Valencií. O dvě hodiny později však fotbalové fanoušky čeká ještě mnohem zajímavější zápas; na půdu prozatím jedenáctého Athletica Bilbao přijede vedoucí tým soutěže, madridský Real.

Článek

Hráči baskického klubu se momentálně pohybují ve středu tabulky, což je po loňské neúspěšné sezoně jistě příznivou zprávou. Jenže pozor; mezi jedenáctým a sedmnáctým místem je rozdíl pouhých dvou bodů. Stačí tedy jedno dvě zaváhání a Bilbao může být namočeno v sestupových vodách. Trenér Joaquin Caparros to moc dobře ví a po senzační výhře 3:0 v minulém kole ve Valencii burcuje své ovečky k dalšímu super výkonu proti favoritovi.

Že ale hráče Bilbaa nečeká snadný úkol ukazuje i nedávná historie - 1:4 a 0:2, to jsou vítězství, které uhrál Bílý balet v posledních dvou vzájemných zápasech na stadionu San Mamés. Bilbao má v letošním ročníku na domácím hřišti pozoruhodnou bilanci. Jedno vítězství, jedna prohra a rovnou pět remíz. A to vše při vyrovnaném skóre 6:6. Jediným týmem, který letos San Mamés vyloupil, bylo madridské Atletico. Dobrou zprávou pro trenéra Caparosse je návrat Del Horna a Exteberrii do osmnáctičlenné nominace k tomuto utkání.

Bílý balet má v čele tabulky pohodlný čtyřbodový náskok před druhým Villarealem a dnes může tento náskok ještě navýšit. Pokud svěřenci německého trenéra Schustera navážou na dobrý výkon z minulého kola proti Santanderu, neměli by mít na půdě baskického týmu problém. Jenže problém může nastat díky velmi bouřlivému prostředí na stadionu San Mamés. Jak je známo, madridští hráči nepatří zrovna k těm psychicky nejodolnějším. Nicméně Schusterovi koně jsou dnes favority a měli by to i přes nepříliš lichotivou bilanci na soupeřových hřištích potvrdit.

Galacticos se budou muset obejít bez Metzeldera a Hiquaína, tyto dva hráče však Schuster hravě nahradí. Sestava bude velmi podobná té, jež přehrála naposledy Santander. Casillas – S. Ramos, Pepe, Cannavaro, Marcelo – Diarra, Julio Baptista, Guti, Raúl – Robinho, Van Nistelrooy. Jak je již výše uvedeno, Realu se na hřišti Athletica v minulých letech dařilo, proto i dnes očekávají jeho fanoušci výhru.

Tu očekávají bezesporu i bookmakeři společnosti bwin, kteří na vítězství Bílého baletu vypsali kurs 1.85. Do role outsidera jsou naopak pasováni domácí a na jejich výhru si tak můžete vsadit s vysokým kursem 4.00 rovné. Myslíte si, že zápas skončí remízou, pak si na ni vsaďte za kurs 3.20.

Reklama