Hlavní obsah

Ambiciózní Juventus přivítá Bergamo

Eurotip.cz

Na Olympijském stadionu v Turíně bude dnes k vidění souboj dvou překvapení probíhajícího ročníku Serie A. Juventus jakožto nováček nechce ztratit krok s vedoucím Interem a druhým AS Řím. Šestá Atalanta však hraje ve velmi slušné formě a případná výhra by snížila její ztrátu na domácí na 2 body.

Článek

Juve z posledních pěti ligových utkání třikrát remizovali. Po dělbách bodů s Interem Milán a Parmou svěřenci kouče Ranieriho rozstříleli Palermo 5:0. Naposled celek Staré dámy uhrál bezbrankovou remízu na horké půdě AC Milán. Ve čtvrtečním střetnutí Italského poháru Juventus překvapivě prohrál v Empoli 1:2. Trenér Ranieri proto dnes hodlá učinit několik změn. „Je to součást mojí filozofie. Vždycky jsem měnil hráče. Nejsem trenér, který využívá jenom 10-12 hráčů. Chci se spoléhat na všechny,“ dodává bývalý kouč Chelsea.

V útoku tak dostane šanci trio David Trezeguet, Alex Del Piero a Vincenzo Iaquinta. Místo v sestavě nejspíš nezbude na záložníka Hasana Salihamidziče. Na šanci v základní jedenáctce čeká i uzdravený Zdeněk Grygera, který do duelu s AC Milán ještě nezasáhl, ale v nepovedeném utkání s Empoli už na hřišti nechyběl.

Celek z Bergama se nachází v dobrém rozmaru, když v posledních sedmi utkáních prohrál pouze jednou – ve 13. kole nestačili svěřenci kouče Del Neriho na vedoucí Inter Milán. Předtím si ale Atalanta připsala tři body za výhru 2:1 v Catanii a minulý týden rozstřílela 5:1 Neapol. „Úspěch přišel s tvrdou prací, kterou hráči odvádějí na tréninku, hráli jako jeden tým. Když tak budeme pokračovat, budeme vyhrávat pravidelně,“ dodal po úspěšném vystoupení s Neapolí Del Neri.

Hosté budou proti Staré dámě opět bez útočníka Riccarda Zampagniho, který se pohádal s trenérem a ten prohlásil, že si Zampagna už v Bergamu do míče nekopne. „S ním nebo bez něj, tým hraje dobře. Jsem velmi spokojený s našimi výkony,“ říká trenér Luigi Del Neri. Šestý celek tabulky však trápí několik zranění. Na hřiště nenastoupí obránci Jose Talamonti, Claudio Rivalta a záložník Francisco Costinha. Výraznou postavou mužstva hostí je zkušený záložník Cristiano Doni, který je zároveň nejlepším střelcem Atalanty a i dnes bude připraven.

Na vítězství favorizovaného Juventusu si můžete u sázkové kanceláře bwin vsadit v kursu 1.35. Na výhru Atalanty určili bookmakeři vysoký kurs 8.00 rovné. Na remízu je kurs 4.25.

Reklama