Hlavní obsah

New Jersey cestuje pro desátou výhru

Čtyři zajímavé duely dnes nabízí zámořská NHL. Carolina zakončí své čtyřdílné cestování zápasem v Detroitu, který má snad již konečně opět dva gólmany, na které se může spolehnout. Chicago se pokusí o získání prvního prosincového bodu v zápase s Calgary. St. Louis končí putování po severozápadní divizi na ledě Colorada. Rangers hostí New Jersey.

Článek

Jezdci potvrdili i v prosinci, že jim vychází první zápas v měsíci. S novým týdnem však došlo k výraznému poklesu formy. Mužstvo ve třech utkáních vstřelilo pouhé čtyři branky. Jágr si tento týden nepřipsal žádný kanadský bod. Naopak nasbíral -7 bodů v kolonce +/- hodnocení. Důsledkem hry Rangers je, že ani za dva měsíce nedokázal žádný jejich hráč vstřelit alespoň deset gólů. Klub se již ve druhé polovině minulé sezóny totiž začal spoléhat na pevnou obranu podpořenou brankářem Lundqvistem. Švédský brankář byl ovšem ve čtvrtek vystřídán. Náhradní brankář Valiquette dostal příležitost i v pátek, kdy po čtrnácti dnech odchytal celé utkání. Žádný výrazný výsledek to však nepřineslo i kvůli tomu, že nejvytíženější obránce Rangers Rozsíval má tento týden stejně nevydařený jako hlavní hvězda útoku.

Ďáblové se již mnoho let spoléhají na umění brankáře Brodeura. Tomu se však začátek sezóny vůbec nepovedl, když i při výhrách byl v říjnu schopen inkasovat čtyři a více gólů. V listopadu se situace začala zvolna měnit a od druhé půlky tohoto měsíce je vše, jak má být. New Jersey inkasovalo v posledních deseti zápasech třináctkrát a devět z nich vyhrálo. Důležité také je, že se mužstvo sžilo s novou halou, kterou otevřelo na konci října a nejprve v ní působilo značně nejistě. Pomalý rozjezd do sezóny zažívá Eliáš, který má v mužstvu nejhorší +/- hodnocení. Dokáže být však zároveň mužem na pravém místě, protože čtyři z jeho šesti branek přímo rozhodovaly o vítězství. New Jersey se zřejmě nadále bude muset obejít bez Pandolfa.

Geograficky velmi blízcí soupeři z atlantické divize se dobře znají, protože se často potkávají. V této sezóně již spolu sehráli tři těsné bitvy. Všechny skončily výhrou Rangers. Snad i z tohoto důvodu je bookmakeři bwin favorizují i dnes. Na výhru domácího klubu tentokrát vypsali kurs 2,15 . Hosté však nejsou zvyklí na ledě jejich velkého soka prohrávat všechny zápasy a jistě by neradi právě u něj přerušili vítěznou šňůru. Na vítězství New Jersey je přesto vypsán kurs 2,7 .

Reklama