Hlavní obsah

Freiburg přivítá ve šlágru Monchengladbach

Eurotip.cz

Druhá bundesliga má dnes na programu tradiční pondělní dohrávku. Síly v ní změří vedoucí celek tabulky z Monchengladbachu s domácím mužstvem Freiburgu, které se v případě výhry na hosty bodově dotáhne.

Foto: www.olympiastadion-berlin.de

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Už loni usiloval Freiburg vehementně o postup mezi německou fotbalovou elitu, ale nakonec o něj přišel jen díky skóre na úkor Duisburgu. To je však už minulostí a letos mají svěřenci trenéra Robina Dutta další šanci. Tu prozatím využívají dobře, když se od úvodu sezony drží mezi nejlepší trojkou, jenž se na konci sezony bude stěhovat o soutěž výše. Hlavní doménou tohoto mužstva je defenzíva, která letos prozatím inkasovala pouze patnáctkrát, méně branek nedostal nikdo.

V posledních týdnech však na Breisgau-Brasilianer dolehla menší krize, což dokládají tři remízy v řadě. Soupeři jako Mnichov 1860 nebo Furth ale nepatří mezi jednoduché a tak se z těchto výsledků nedají dělat nějaké velké závěry. Ani dnes nečeká Freiburg lehký soupeř, přesto by před vyprodaným domácím hledištěm chtěl uspět. Kouč Dutt bude v zápase postrádat zraněné Wilfrieda Sanou, Jonathana Jägera a Carstena Nulleho. Nejistý je navíc start Pavla Krmaše, který si ve středu při tréninku poranil stehenní sval.

Freiburg patří mezi nejlepší domácí mužstva, Monchengladbach naopak kraluje venkovním statistikám. Ani v celkovém součtu není v tuto chvíli lepšího mužstva, čímž Fohlen dokazují, že se chtějí vrátit tam, odkud loni sestoupili. Do konce sezony však zbývá ještě hodně zápasů a nic není bezesporu rozhodnuto.

Narazit můžou svěřenci kouče Jose Luhukaye už dnes ve Freiburgu, kde je čeká opravdu velmi těžký zápas. Bude tomu i proto, že dnes nenastoupí zcela kompletní, když v sestavě budou chybět zranění Kasper Bögelund a Steve Gohouri, karetní trest si navíc musí odpykat Marcel Ndjeng.

Dnešní šlágr nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin domácím, na které vypsali kurs 2.50. Myslíte si, že Monchengladbach prodlouží svou sérii neporazitelnosti na 13 zápasů, pak si vsaďte na jeho neprohru - kurs je 1.43. Na utkání můžete samozřejmě vsázet i živě, k dispozici je i video přenos - to vše u bwin.

Reklama