Hlavní obsah

Vrátí se Le Havre na čelo Ligue 2?

Bezesporu zajímavý zápas má dnes na programu francouzská Ligue 2. Ambiciózní Le Havre se totiž může vrátit na samý vrchol tabulky, ale pouze v případě, že si dnes poradí s desátým Montpellierem.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Je tomu už pět let, co Le Havre opustil nejvyšší francouzskou fotbalovou soutěž, od té doby bojuje o návrat marně. Nejblíže mu byl loni, kdy skončil šestý, ale 14bodová ztráta na poslední postupující příčku byla stále vysoká. Letos se mu daří rozhodně lépe, jelikož bojuje rovnou o špici tabulky.

Dnes se Le H.A.C. mohou dostat do trháku, ve kterém by byli společně s Nantes. V případě vítězství by totiž srovnali s tímto favoritem krok a zároveň by zvýšili svůj náskok vůči zbytku tabulky na osm bodů, což je už velmi dobré. „Chceme udělat dobrý výsledek, kterým by bylo pouze vítězství, ale víme, že Montpellier je velmi dobrý soupeř,“ řekl kouč Jean Marc Nobilo, jehož mužstvo bezesporu povzbudili páteční výsledky, jelikož všichni největší konkurenti (Troyes, Grenoble a Bastia) doma prohráli.

Prohrát však může i Le Havre, což by jistě potěšilo hosty z Montpellieru. Tento klub je sezonu od sezony horší a horší, i když letos tuto pravidelnou křivku prozatím porušuje. Během sedmnácti kol totiž vybojoval už 24 bodů a stále tak může pomýšlet i na postup mezi elitu, kde byl naposledy v sezoně 2003/04. Zvítězí-li totiž dnes, pak bude na postupovou příčku ztrácet pouze tři body, což je rozhodně hratelné. O motivaci tak mají svěřenci trenéra Rollanda Courbisa postaráno. Hérault by se totiž jistě rádi vrátili do Ligue 1, pro což udělají maximum.

Podle bookmakerů bwin jsou favoritem domácí s kursem 1.72. Na remízu si vsadíte s kursem 3.10 a na hosty z Montpellieru vypsali experti světové jedničky hodnotu 4.75.

Reklama