Hlavní obsah

San Jose doma nezáří

Deset klubů si v úterý zahraje v NHL. Pittsburgh po dvou dnech odpočinku zakončí své úspěšné cestování na ledě Philadelphie. Florida nehrála tři dny a v jediném mezikonferenčním duelu tohoto dne hostí Calgary. Rychle se naopak ze včerejšího debaklu musí vzpamatovat Tampa Bay, která se přesouvá v Kanadě do Montrealu. San Jose hostí Minnesotu.

Článek

Žraloci se přes menší počet zápasů stále perou o vedení v pacifické divizi. Diváci přesto mohou být z jejich výsledků mírně rozpačití. San Jose totiž v zápasech na vlastním ledě patří k nejhorším v lize. Typickou ukázkou byl minulý týden. Nejprve tři těsné venkovní výhry a v sobotu přišel domácí debakl. Branku opanoval Nabokov, který však právě třetí třetinu posledního zápasu prožil už jenom na střídačce. Útoku znovu vládne Thornton, který měl v listopadu podíl na téměř polovině gólů, které jeho tým vstřelil. Cheechoo prožívá mnohem horší časy a start tohoto nejlepšího střelce NHL předminulé sezóny je tentokrát dokonce s otazníkem. Také výkony veterána Roenicka mají notně klesající tendenci. San Jose se naopak vcelku vyplácí, že angažovalo v listopadu do obrany dalšího veterána Ozolinše.

Minneosta sezónu skvěle začala. O vedení v severozápadní divizi se přetahuje dál, ale lehkost prvních dvaceti dnů je pryč. Přelom listopadu a prosince sice připomněl čtyřmi těsnými výhrami lepší časy, ale minulý týden se již opět nesl ve znamení střídavých výsledků. Ve třech zápasech totiž dokázala Minnesota vstřelit dohromady pouze tři góly. Do nového týdne může klub hledět s optimismem, protože se mu konečně vyprazdňuje marodka. K dipsozici je už i Nummelin, jehož návrat do sestavy by však znamenal, že někdo bude muset být vyškrtnut. Pro trenéra je to celkově rozhodně mnohem radostnější situace v porovnání s tou, v níž byl před pár týdny. Může tudít vyvíjet tlak na hráče, aby se vrátili ke způsobu hry, který Minnesotu přivedl vzhůru. Útočníci Rolston, Belanger a Parrish např. zraněními nijak zvlášť netrpěli, ale v posledních více než deseti zápasech vstřelili dohromady pouhých pět branek.

Bookmakeři bwin ovšem očekávají, že dnes diváky potěší domácí klub. San Jose je u nich v kursu 1,85 dosti velkým favoritem. Hosté se dnes ocitnou přesně uprostřed svého cestování. Minnesota v každé z minulých pěti sezón vždy na ledě dnešního soupeře vyhrála v normální hrací době jeden zápas. Tentokrát je na její případný úspěch vypsán kurs 3,3 .

Reklama