Hlavní obsah

Přímý souboj o postup: Marseille - Liverpool

Liga mistrů dnes nabídne závěrečné zápasy tří skupin, mezi nimiž nechybí „bláznivá“ skupina A. Marseille totiž na začátku vyhrála jako první francouzský klub v Liverpoolu, ale následně hodně bodů rozdala. Naopak Liverpool zvládl poslední dva duely, a tak dnes mají oba celky po sedmi bodech. Ani druhý postupující není zatím jasný, rozhodně se o něm v duelu FC Porto - Besiktas.

Článek

Reds vstupovali do letošní sezony s těmi nejvyššími cíly i proto, že jejich silný kádr je rovněž velice široký. Premier league rozjeli na výbornou, ale krátce na to se zadrhli a momentálně jsou až čtvrtí se 7bodovou ztrátou na vedoucí Arsenal. O moc lépe si nevedou v Lize mistrů, v níž měli po prvních třech utkáních základní části pouhý jeden bod. Následně si však poradili s Besiktasem, kterému uštědřili debakl 8:0, a ani Porto neodjíždělo z Anfield Road před 14 dny spokojeno, když zde prohrálo 1:4.

Díky těmto výsledkům si Liverpool udržel šanci na postup, který dnes musí zpečetit v Marseille. Svěřenci trenéra Rafaela Benitéze se můžou pyšnit nejlepším skóre, díky němuž je může do osmifinále posunout i remíza. Stejný výsledek však může stačit Marseille, která má zase lepší vzájemný zápas. Vše totiž záleží na výsledku druhého duelu, ve kterém Porto hostí Besiktas. Aby Liverpoolu stačila dnes remíza k postupu, musel by Besiktas překvapit v Portugalsku, když by si vítězstvím zajistil postup a o druhém postupujícím by se rozhodovalo v minitabulce, jelikož by Porto, Marseille i Liverpool měli shodně 8 bodů.

„Ten zápas bude jako finále, ve kterém berete všechno, nebo nemáte nic,“ nechal se slyšet kapitán Reds Steven Gerard. „Kdyby nám někdo po porážce s Marseille slíbil, že před posledním zápasem budeme mít postup ve svých rukách, bral bych to. A to se nám splnilo, takže jsme spokojení,“ dodal víkendový střelec Liverpoolu, jehož branka pouze korigovala porážku s Readingem v poměru 1:3.

Olympique Marseille zažívá zvláštní sezonu; vstup do Ligy mistrů mu vyšel náramně, naopak ve francouzské lize od začátku prohrával jedno utkání za druhým. Před nějakým časem se vše otočilo a muži kouče Eric Gerets nyní vítězí pouze v Ligue 1. Tento fakt potvrdili i o uplynulém víkendu, kdy si výsledkem 2:0 poradili s Monakem.

Dnes však mají Marseillais v hlavě pouze Ligu mistrů, v níž jsou na dosah osmifinále. Lehký úkol je ale nečeká, i když ve 20členné nominaci nechybí bývalé liverpoolské duo Djibril Cisse - Boudewijn Zenden. Připraven k zápasu je i uzdravený francouzský reprezentant Samir Nasri. „Určitě to bude jiný zápas než v Liverpoolu. Ten se musí připravit na to, že u nás to má těžké každý tým,“ řekl kapitán domácích Lorik Cana.

I přes tato tvrzení jsou podle bookmakerů společnosti bwin favoritem hosté, na které si můžete vsadit s kursem 1.75. Remíza je oceněna hodnotou 3.60 a na výhru Marseille nabízí stejná společnost kurs 3.95.

Reklama