Hlavní obsah

Slávisty čeká rozlučka s Ligou mistrů

Eurotip.cz

Letos stoprocentně poslední zápas milionářské Ligy mistrů dnes uvidí Strahov. Slávisté v něm přivítají španělskou Sevillu, a i když jejich naděje na postup už vyprchala, na hřišti se stále bude bojovat o hodně.

Článek

Kromě finanční prémie 16 milionů korun mohou totiž samotní hráči na sebe upozornit a už v zimním přestupním období by se mohl některý z nich stěhovat za svým fotbalovým snem. Slávisté tak bezesporu budou chtít uhrát dobrý výsledek a to i proto, že ve Španělsku prohráli 2:4 a mají tak Seville co vracet. „Rádi bychom jim to vrátili. Chceme hrát aktivně dopředu, útočit s hodně hráči, chodit do zakončení. A v obraně nechybovat. V Seville jsme to soupeři hodně ulehčili,“ řekl trenér Karel Jarolím.

„Chceme napsat zlatou tečku za naším krásným půlrokem,“ konstatoval slávistický šéf Petr Doležal. „Byl bych rád, kdyby to loučení bylo aspoň s bodem,“ přeje si kouč Jarolím, jehož mužstvo v Lize mistrů na Strahově ještě neprohrálo, když na úvod porazilo Steauu Bukurešť a následně remizovalo s Arsenalem Londýn. V sestavě Sešívaných se dnes stoprocentně neobjeví zranění Vlček, Kalivoda, Dřížďal, Švec, Švento a Janda. S tréninkem sice začal už Latka, ale hrát rovněž ještě nebude. Na soupisce pro Ligu mistrů není Gebre Selassie, jehož služeb Jarolím v posledních týdnech využíval.

Sevilla je velkoklub světového formátu, o čemž hovoří i samotný světový žebříček klubů, kterému dokonce vítěz dvou posledních ročníků Poháru UEFA vévodí. Statisticky je na tom tedy lépe než například Real Madrid, Manchester United, Chelsea nebo Barcelona. Porazit takový tým by tedy pro Slávisty bylo velmi prestižní a především mladí hráči by si dobrým výsledkem mohli vydobýt vytoužené zahraniční angažmá.

Andalusané však nejsou v poslední době v nejlepší kůži, což dokazuje i tabulka Primera Division, v níž jsou až jedenáctí. Po třech porážkách se výsledkově zvedli až o uplynulém víkendu, kdy dokázali na vlastním stadionu porazit 3:1 Real Murcia. Tři body chtějí svěřenci trenéra Manuela Jiméneze vybojovat i dnes, jelikož by jim zaručily první místo ve skupině a následně tak papírově snadnějšího soupeře pro osmifinále. „Sevilla musí neustále obhajovat své pozice. Někomu se může zdát, že stačí postoupit, ale není to tak. Zápas se Slavií pro nás není žádný odpočinek.,“ řekl kouč Španělů, který před měsícem nahradil na lavičce úspěšného Juande Ramose, jenž přebral otěže Tottenhamu.

Slávisté vstupují do zápasu jako outsider s kursem 4.00 rovné na jejich vítězství. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.35. I přes roli hostujícího mužstva favorizují bookmakeři této společnosti Sevillu, na jejíž výhru vypsali kurs 1.80.

Reklama