Hlavní obsah

Poradí si AS Řím s odpočívajícím Manchesterem?

Na 10. dubna letošního roku nevzpomínají v Římě rozhodně rádi. Fotbalisté zdejšího AS totiž o šest dní dříve porazili doma Manchester United ve čtvrtfinále Ligy mistrů 2:1, ovšem na Old Trafford následně utrpěli debakl 1:7 a s milionářskou soutěží se rozloučili. V probíhajícím ročníku prohráli Římané v Manchesteru nešťastně 0:1 a dnes tak mají Rudým ďáblům co vracet.

Článek

Kdo viděl před dvěma měsíci zápas na Old Trafford nemohl pochopit, že domácí nakonec zvítězili. Římské AS si totiž vypracovalo obrovské množství vyložených brankových příležitostí, ale brankář Tomasz Kuszczak udržel s přispěním brankové konstrukce čisté konto. Dnes mají svěřenci trenéra Luciana Spallettiho šanci na odvetu, která však už do vývoje skupiny nikterak nezasáhne, jelikož umístění týmů ve skupině F zůstane po dnešku stejné.

I přes to se očekává, že Giallorossi půjdou do utkání na sto procent a budou ho chtít vyhrát. V sestavě Římanů nebude chybět ikona Francesco Totti, který je už zcela fit po zranění chodidla. Hrát bude i uzdravený obránce Philippe Mexes. Otazník startu naopak visí nad Simone Perrottou a stoprocentně do zápasu nezasáhne duo Alberto Aquilani - Marco Cassetti.

Manchester United loni sice získal titul v Premier league, ale v Lize mistrů skončil v semifinále, když vypadl s pozdějším vítězem AC Milán. Letos si mezi anglickou elitou nevede opět špatně a rozhodně pomýšlí na obhajobu titulu. Ještě lépe se mu daří v Lize mistrů, kde ještě neztratil dokonce ani bod, když si kromě vítězství s Římem poradil dvakrát se Sportingem Lisabon a Dynamem Kyjev.

V Římě by chtěli Rudí ďáblové na tyto výsledky jistě navázat i přesto, že Sir Alex Ferguson dal hned několik hráčům volno. Do Itálie ani neodcestovali Cristiano Ronaldo, Carlos Tevez, Ryan Giggs a Rio Ferdinand. Kapitánskou pásku tak oblékne útočník Wayne Rooney, po jehož boku se objeví v sestavě i hráči jako Danny Simpson, Jonny Evans, nebo mladíci Febian Brandy a Sam Hewson.

Podle sázkové kanceláře bwin je favoritem na výhru s kursem 1.80 domácí AS Řím. Ve vítězství Manchesteru bookmakeři příliš nevěří, když na ně určili kurs 3.65. Pokud věříte, že dnešní duel skončí remízou, je tu pro vás stejný kurs 3.65.

Reklama