Hlavní obsah

Pomůže Baroš Lyonu k postupu?

Už jen dvě postupová místa jsou dnes k dispozici v závěrečný hrací den skupinové fáze Ligy mistrů. O jedno z nich si to v přímém souboji rozdají Glasgow Rangers a Olympique Lyon. V tuto chvíli jsou na tom lépe Skotové, kterým stačí uhrát s francouzským mistrem remízu.

Článek

V Ibrox Parku tak nečeká Lyon jednoduchý zápas, ale může si za to sám. Svěřenci Alaina Perrina totiž podlehli doma Rangers ostudným debaklem 0:3 a právě tento vzájemný zápas dává nyní větší šance na postup celku z Glasgow. „Tohle je pro nás první velká výzva v sezoně, protože Rangers budou velkými favority. Hrají doma, kde se mohou spolehnout na fantastické fanoušky,“ konstatoval šéf lyonského klubu Jean-Michel Aulas.

Generálka o víkendu Lyonu vůbec nevyšla, když nečekaně prohrál na hřišti nováčka z Caen, přesto stále vévodí francouzské Ligue 1 a míří za šestým mistrovským titulem v řadě. V Lize mistrů však na úspěch stále čeká a jak už bylo zmíněno, neporazí-li dnes Rangers, s letošním ročníkem se rozloučí hned v úvodní fázi. Pomoci k vítězství by mohl francouzskému klubu i český útočník Milan Baroš, který se o víkendu poprvé od konce září objevil v základní sestavě Lyonu. Proti Caen ale šetřil kouč Perrin hlavní opory v čele s Juninhem či forvardem Karimem Benzemou.

Glasgow Rangers dnes čeká jubilejní 50. zápas Ligy mistrů, což by jistě rádi oslavili společně s postupem do osmifinále, jež si toto skotské mužstvo zahrálo naposledy předloni. Svěřenci kouče Waltera Smitha letos na postup bezesporu mají, vždyť kromě jasného vítězství v Lyonu, dokázali remizovat s Barcelonou a zvítězit se Stuttgartem.

„Domácí bilanci máme velmi dobrou a já věřím, že ji dnes potvrdíme,“ konstatoval trenér Smith. „Lyon má silné hráče. Jejich sebevědomí jsme však otupili v prvním vzájemném zápase, na což bezesporu nezapomněli. Ačkoliv jsme na tom lépe, postoupit budě ještě hodně těžké,“ dodal lodivod domácích, který má dnes k dispozici kompletní kádr.

V tomto zápase jde o všechno, což vědí i bookmakeři společnosti bwin, kteří na všechny sázkové příležitosti vypsali poměrně vyrovnané kursy. Přesto je mírným favoritem hostující Lyon s kursem 2.15 na jeho vítězství. Domácím stačí k postupu neprohrát a jste-li názoru, že se jim to podaří, pak si na to vsaďte s kursem 1.62.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články