Hlavní obsah

Montreal hraje ve Philadelphii

Eurotip.cz

Dvacet klubů vyjede ve čtvrtek na led k soutěžnímu zápasu v NHL. Ottawa dnes končí své dlouhé cestování zápasem na ledě Pittsburghu. Islanders se musí rychle vzpamatovat ze včerejší prohry, aby se mohli koncentrovat na dnešní zápas s Phoenixem. Vítězící Detroit hostí Edmonton. Philadelphia větší část týdne tráví doma a tentokrát přivítá Montreal.

Článek

Letci udělali nejprve čest svému jménu a začali sezónu velmi dobře. Od závěru října ovšem vyhráli pouze jednou dvě utkání v řadě za sebou. Vzhledem k tomu, že se jim zároveň pouze jednou stalo, že odešli dvakrát za sebou z ledu bez bodu, drží se v atlantické divizi stále blízko jejího čela. Philadelphii se to daří, přestože má odehráno ve východní konferenci nejméně zápasů ze všech klubů, které do ní patří. Hokejisté tohoto mužstva zaměstnávají zpravodaje i veřejnost nejenom hráčským umem. Mnohem častěji je o nich slyšet v souvislosti se zákroky, které mívají pro soupeře velmi nepříjemné důsledky. Právě dnes by se mohl na led vrátit suspendovaný Cote. Nejisté naopak je, zda obléknou dres Philadelphie zkušený obránce Hatcher a útočník Gagne.

Montreal zatím prožívá relativně nejhorší měsíc. Z pěti utkání v prosinci vyhrál totiž jediné. Především se mu přestalo dařit na vlastním ledě před náročnými fanoušky, které nepotěšil výhrou již v šesti domácích zápasech v řadě. Není tedy divu, že v tabulce redukované na venkovní zápasy patří k nejlepším klubům ligy. Montreal v nich totiž získal více bodů než doma, ačkoli odehrál na svém ledě i venku stejný počet utkání. V brance v prosinci dostává příležitost při zranění Hueta Price. Mladý gólman se zároveň ale dočkal minulou sobotu poprvé toho, že byl v zápase střídán. Mimo hru je čerstvě zkušený obránce Brisebois. Do konce prosince se nejspíše v útoku Montrealu také neobjeví Smolinski a Begin. Do prvního týmu byl tudíž povolán S. Kosticyn, který v něm nalezne staršího bratra Andreje.

Bookmakeři bwin určili jako favorita zápasu domácí klub. Philadelphia se v úterý blýskla vysokým vítězstvím podpořeným dvěma hattricky a dnes si může připsat další dva body v normální hrací době v kursu 2,0 . Hostům se ale venku daří a z ledu dnešního soka odjížděli naposledy bez bodu před čtyřmi lety. Dnes si lze na vítězství Montrealu v 60 minutách vsadit v kursu 2,95 .

Reklama