Hlavní obsah

AC Milán hraje o finále s Urawou

Eurotip.cz

Oficiální Mistrovství světa klubů letos hostí tři japonská velkoměsta. V Jokohamě dnes vstoupí do turnaje evropský zástupce AC Milán, který si svou vstupenku zajistil vítězstvím v Lize mistrů. Semifinálovým soupeřem Italů bude domácí Urawa.

Článek

Milánské AC si odskočilo z nabitého evropského programu, když svůj závěrečný podzimní zápas Ligy mistrů muselo minulý týden předehrávat. V jarních bojích milionářské soutěže nebude chybět a směle tak může pomýšlet na obhajobu titulu. Právě Rossoneri jsou v posledních letech nejúspěšnějším evropským a dá se říci i světovým klubem, z čehož se dá odvodit, že lepšího zástupce nemohla UEFA na MS klubů poslat. Vše má však i druhou stránku; Milánu se letos prozatím nedaří v domácí soutěži, tak jak by si jeho funkcionáři, hráči a fanoušci představovali, jelikož v Serii A momentálně zaobírá až 10. příčku tabulky a už to tak vypadá, že letos boj o domácí titul opět prohraje.

Nyní ale může získat jinou trofej, i když světový šampionát klubů není ve zdejších kruzích až tak populární. „Náš cíl je zde jasný - chceme se do Milána vrátit s trofejí. To nebude jednoduché, ale uděláme pro to všechno,“ nastínil plány svého mužstva trenér Carlo Ancelotti. „Urawa je velmi technický soupeř, který hodně využívá taktických schopností jejich německého trenéra. Budou mít za sebou fanoušky a jsou velmi zkušení. Musíme být obezřetní ve všech směrech,“ řekl k soupeři milánský lodivod, v jehož nominaci nechybí ani uzdravený český reprezentant Marek Jankulovski.

Urawa je pro českého fotbalového fanouška rozhodně méně známý klub než AC Milán, přesto už každý toto jméno jistě slyšel. Od roku 2004 získali Červené diamanty dva japonské tituly, ve zbylých letech skončili vždy druzí. Bylo tomu tak i letos, kdy nakonec prohráli boj o titul o dva body s Kashimou. Chuť si však svěřenci trenéra Holgera Osiecka spravili v asijské obdobě Ligy mistrů, v níž přehráli ve finále Íránský Sepahan. Právě s tímto klubem se střetli i ve čtvrtfinále probíhajícího MS klubů, jelikož jeden japonský celek měl na šampionátu místo jisté a šanci předvést se světu dostal tedy i druhý klub v pořadí AFC.

Stejně jako ve finále asijské Ligy mistrů, našla Urawa na svého soka recept i nyní, když zvítězila shodným výsledkem 3:1. Dnes však čeká japonského vicemistra rozhodně kvalitnější soupeř. „Našim cílem bylo postoupit do semifinále a zahrát si s AC Milán, jedním z nejlepších týmů světa. Je to pro nás obrovská příležitost. Samozřejmě víme, že to bude hodně těžké, ale chceme japonský fotbal a barvy našeho klubu hájit co možná nejlépe. Doufám, že nás naši fanoušci budou tlačit kupředu,“ řekl kouč Osieck.

Utkání má bezesporu favorita v podobě italského mužstva, na které si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.28. Na remízu určili bookmakeři světové jedničky kurs 4.60. Věříte-li, že Urawa překvapí a postoupí do finále MS klubů, pak si vsaďte na její vítězství s kursem 8.80.

Reklama