Hlavní obsah

Vrátí se Real na vítěznou vlnu?

Basketbalová Euroliga má dnes na programu zbylé zápasy osmého kola základních skupin. Jeden z nich hostí španělská metropole Madrid, kde změří síly turecké Fenerbahce s místním Realem.

Foto: http://www.ulebcup.com

Basketbalisté Realu Madrid

Článek

Madridský Real vstoupil do letošního ročníku Euroligy fantasticky, když postupně přehrál Fenerbahce, Lottomaticu Řím, Bamberg a Partizan Bělehrad. Následně však klopýtl ve španělském derby s Barcelonou, a to především díky úvodní čtvrtině, kterou prohrál v poměru 13:24. Chuť si svěřenci trenéra Joana Plazy sice spravili v domácím zápase s Chorale Roanne, ale před týdnem prohráli na palubovce Panathinaikosu.

Dnes tak čeká madridské dosti důležitý zápas, i když to tak na první pohled nevypadá. S Fenerbahce se totiž perou o třetí příčku tabulky skupiny C. „Máme o pouhé jedno vítězství více než Fenerbahce a už z tohoto pohledu to pro nás bude obtížný zápas. Musíme vyhrát a potvrdit tak vítězství z Turecka,“ konstatoval madridský lodivod Plaza, který dnes může počítat s kompletním kádrem, v němž nechybí ani turecký rozehrávač Kerem Tunceri. „Nelze srovnávat úvodní zápas v Istanbulu s tím dnešním. Zlepšili se a navíc se jim vrátili klíčoví hráči jako Will Solomon,“ řekl Turek ve službách Realu Madrid.

Jeho slova mají bezesporu svou váhu, jelikož ještě loni hrával ve své mateřské zemi a tamější poměry tak zná velmi dobře. Fenerbahce kromě už zmiňované úvodní porážky s Realem, podlehlo následně i Španělům z Barcelony. Následně se však zvedlo a kromě zápasu s Panathinaikosem všechny ostatní vyhrálo. Před týdnem muži kouče Bogdana Tanjeviče dokonce uspěli na palubovce Partizanu Bělehrad, čímž zvýšili své šance na postup do další fáze.

Dnes se mohou tomuto cíli ještě více přiblížit, ale jak je z předchozích odstavců zřejmé, nebudou to mít vůbec jednoduché. „Real Madrid je tým, který vyhrál na našem hřišti. V tomto zápase jsme hráli bez Willie Salomona a každý ví, co právě on pro nás znamená,“ zohlednil úvodní vzájemný zápas trenér Tanjevič, který dnes vkládá do svého klíčového rozehrávače opět obrovské naděje. V sestavě však bude postrádat zraněné duo Ibrahim Kutluay - Semih Erden.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství Realu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.08. Myslíte si, že Fenerbahce překvapí a odcestuje z Madridu s vítězstvím, pak si na to vsaďte - kurs je 8.00 rovných.

Reklama