Hlavní obsah

Barcelona má Partizanu co vracet

Fotbalová Barcelona včera potěšila své fanoušky, když porazila na Nou Campu Stuttgart. Napodobit jí dnes mohou místní basketbalisté, kteří budou usilovat o další vítězství v rámci Euroligy s Partizanem Bělehrad, na jehož palubovce v úvodu soutěže prohráli.

Foto: eresmas.com

Hvězda Barcelony Jaka Lakovič (vlevo).

Článek

Letošní ročník nejprestižnější evropské basketbalové soutěže se převážně nese ve znamení vítězství domácích celků. Stejně jako několik dalších mužstev, tento fakt potvrzuje i Barcelona. Ta na úvod prohrála s Partizanem Bělehrad, ale následně doma porazila Fenerbahce i francouzské Roanne. Horší venkovní formu potvrdila v Aténách s Panathinaikosem. Chuť si však svěřenci trenéra Duška Ivanoviče spravili následně v derby s Realem Madrid. Povzbuzeni tímto cenným vítězstvím konečně uspěli i venku, když zdolali Lottomaticu Řím.

Před týdnem uspěla AXA Barcelona před domácími fanoušky s Bambergem, a už dnes ji čeká další souboj na své palubovce. „Vrátím-li se k prvnímu zápasu, tak jsme poznali, že je Partizan schopný porazit kohokoliv. Dnešní zápas je pro ně velmi důležitý, jelikož bojují o TOP 16. Jsme si vědomi síly soupeře a proto dnes musíme hrát agresivněji než v Bělehradu,“ konstatoval domácí lodivod Ivanovič, jenž má dnes k dispozici všechny své hráče.

V úvodním duelu zatápěl Barceloně nejvíce Nikola Pekovič, který s průměrem 21 bodů na zápas patří k vůbec nejlepším střelcům Euroligy. Velmi dobře si vedl i Milt Palacio, jehož dnešní start byl ohrožen, ale po lehčím zranění z víkendového duelu už je fit. Právě toto duo momentálně táhne Partizan a výrazně přispělo ke třem letošním vítězstvím tohoto celku v Eurolize. Kromě zápasu s Barcelonou dotáhli muži kouče Duška Vujoševiče do vítězného konce duely s Chorale Roanne a římskou Lottomaticou.

Ostatní zápasy ale prohráli a postup mezi elitní šestnáctku tak nemají stále vůbec jistý. „Hodně lidí si před naším prvním zápasem s Barcelonou myslelo, že nás soupeř v Bělehradu porazí. Nyní je tu stejná situace,“ připomněl překvapivý výsledek z úvodního duelu kouč Vujoševič.

Myslíte si, že Partizan dokáže vyhrát i ve Španělsku? Potom si vsaďte na hosty s vysokým kursem 6.00 rovných. Jste-li naopak názoru, že Barcelona potvrdí svou roli favorita, pak využijte sázky na její vítězství s kursem 1.13.

Reklama