Hlavní obsah

Atlanta s Torontem po čtrnácti dnech

NHL prožije dnes při čtyřech zápasech volnější den. Carolina v jediném mezikonferenčním duelu hostí Calgary, kterému se zatím při nynějším cestování daří výborně. Washington prožívá nejlepší měsíc sezóny, který by si nerad pokazil prohrou s Buffalem, proti němuž se mu ale již několik sezón hraje špatně. Atlanta hostí po dvou týdnech opět Toronto.

Článek

Domácí klub se po nepovedeném začátku sezóny pod trenérskou taktovkou generálního manažera zlepšil. Závěr listopadu se však opět Atlantě nepovedl, když ve třech zápasech v řadě nedokázala vstřelit branku. Se začátkem prosince se do branky vrátil uzdravený Lehtonen, který okamžitě udržel čisté konto. Přes tento úspěch se nyní spravedlivě dělí o starty s Hedbergem. Dnes by podle tohoto scénáře měl dostat přednost finský gólman. V obraně měl být vůdčí postavou Žitnik, který přišel jako posila před minulým play off. Kvůli pouhým dvěma asistencím a velkému počtu záporných bodů v +/- hodnocení však tráví v zápasech na ledě čím dál méně času. Atlanta má obecně problémy se střelbou, protože soupeři velmi často vystačí s tím, když pokryjí dva produktivní útočníky. Dnes domácí klub se tudíž rozhodl získat do druhé útočné řady veterána Recchiho, který se blýskl v prvním zápase v novém dresu dvěma brankami.

Toronto se po divokém říjnovém rozjezdu, kdy střídalo vysoké výhry s debakly, se předevsím ve druhé polovině listopadu zabrzdilo. Utrpělo dokonce čtyři prohry v řadě. Přechod do třetího měsíce základní části však zvládlo bravurně. Brankář Toskala najednou působí jako jistota, protože dostává v zápasech jednu až dvě branky. V obraně před ním nadále chybí Colaiacovo. Klub je ovšem zvyklý na mnohem větší marodku ve svých řadách, což dokládá i fakt, že na jeho soupisce se nyní nachází již pouze osm hráčů, kteří nevynechali žádný zápas. Kvůli neuspokojivým výkonům byl na farmu poslán útočník Battaglia, který v této sezóně zatím dokázal bodovat v záporném smyslu slova v kolonce +/- hodnocení. Toronto v útoku již tradičně spoléhá na Sundina, kterému letos velmi zdatně sekunduje Antropov. Mezi obránci taktéž jako obvykle dominuje Kaberle, který má přes velký čas strávený na ledě i dobré +/- hodnocení.

Bookmakeři bwin očekávají, že zapůsobí výhoda domácího prostředí. Atlanta před čtrnácti dny nepotěšila vlastní fanoušky, když před jejich zraky dnešnímu soupeři nevstřelila žádnou branku, ale tentokrát je v kursu 2,1 favoritem. Vítězství hostů v listopadovém duelu ovšem nebylo náhodné. Toronto na ledě dnešního soka vyhrálo šest z minulých osmi utkání. Dnes si lze na vítězství hostujícího klubu vsadit v kursu 2,75 .

Reklama