Hlavní obsah

Hannover hraje na hřišti poslední Chotěbuze

Sedmnácté bundesligové kolo dnes odstartuje v Chotěbuzi, kde domácí Energie přivítá Hannover 96. Mezi těmito celky je propastný 15bodový rozdíl, jelikož hosté bojují o evropské poháry a domácí jsou na samém chvostu tabulky.

Článek

S tím by Energie měla začít něco dělat, jelikož po dnešku bude mít za sebou už kompletní polovinu zápasů. Zimní přestávka je totiž za dveřmi, a po tomto víkendu se elitní německá soutěž rozjede znovu až na začátku února. Bilancování roku 2007 nebude v Chotěbuzi moc pozitivní, jelikož tento klub nehrál ani na jaře nikterak dobře a nakonec byl rád, že se díky dobrému podzimu udržel.

Dnes má poslední šanci zmírnit své neúspěchy v zápase s Hannoverem. „Ze všeho nejdříve, nechceme prohrát. Poté získat tři body, což by byl velmi hezký dárek pro všechny, snad se to podaří,“ řekl slovinský lodivod Chotěbuzi Bojan Prasnikar, který má v plánu přivést v zimě do mužstva hned několik posil.

Příjemnější starosti mají v tuto chvíli bezesporu funkcionáři Hannoveru, jejichž týmu se letos daří nad očekávání. Loni Roten skončili na 11. příčce tabulky, v probíhající sezoně jsou momentálně dokonce pátí. Na třetí Hamburk ztrácejí pouhé čtyři body a stále se tak mohou prát dokonce o Ligu mistrů, kterou tento klub ještě nikdy nehrál.

„Bylo by to krásné, kdyby vše zůstalo i po tomto kole. Je příjemné se během zimní přestávky podívat na tabulku, v níž figurujete mezi elitou,“ řekl kouč Hannoveru Dieter Hecking, který dnes bude postrádat Benjamina Lautha, Franka Fahrenhorsta a Hanna Balitsche. Po lehčím zranění je naopak fit střelec hattricku z minulého týdne v zápase s Brémami (4:3) Mike Hanke.

Utkání nemá výrazného favorita, na Chotěbuz si tak můžete vsadit s kursem 2.85. Remíza je oceněna hodnotou 3.20 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 2.30.

Reklama