Hlavní obsah

Columbus nebyl v Bostonu čtyři roky

Sobotní sled zápasů v NHL otevře z evropského pohledu brzy večer zápas New Jersey s cestujícím Phoenixem. Netradičně brzy začne také zápas o první místo v pacifické divizi mezi San Jose a Dallasem. V atlantické divizi se utkají New York Islanders a Pittsburgh. Jedním z mezikonferenčních duelů dnešního dne bude utkání Bostonu s Columbusem.

Článek

Medvědi mohou být s postavením v divizní tabulce spokojeni, protože jsou hned za nedostižným sokem z hlavního města Kanady. Bostonu se ještě v této sezóně nestalo, že by nebodoval ve dvou zápasech v řadě za sebou. Přelom listopadu a prosince pro něj nebyl lehký, protože hrál devět z deseti utkání venku. I tuto náročnou sérii utkání ovšem zvládl. Vyrovnat se při ní musel s tím, že nejspíše definitivně přišel kvůli operaci o letní brankářskou posilu Fernandeze. Boston dlouho držel nad vodou Thomas, ale před deseti dny i jeho postihly zdravotní komplikace. První zápasy v NHL si tudíž připsal na své konto finský gólman Rask, kterého jsme mohli v Čechách obdivovat předloni na mistrovství světa osmnáctiletých. Vedení klubu se ovšem rozhodlo pro jistotu angažovat ještě dalšího gólmana. Zkušený Auld se s novým dresem rychle sžil a prohrál v něm až ve čtvrtek, kdy se s novým klubem poprvé představil doma.

Columbus se po netradičně dobrém prvním měsíci v listopadu propadl. Téměř polovinu výher dosáhl jen díky tomu, že brankář Leclaire udržel čisté konto. Od přelomu listopadu a prosince se však do branky často staví i zkušený Fin Norrena, který pro mužstvo vychytal všechny tři výhry ve třetím měsíci. Chytat bude i dnes. Columbus celou sezónu trápí proměnlivý počet zraněných hokejistů. Trenér se již například rozloučil s tím, že by v příštích deseti dnech mohl využít v útoku Výborného a Modina. Pravdou však je, že góly v mužstvu ve větší míře obstarávají dva mladší hráči. Jedním z nich je Žerděv, s jehož jménem jsou spojené spekulace o možném přestupu do dnes domácího klubu.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí klub si se soupeřem poradí. Boston nepotěšil své diváky výhrou na vlastním ledě již více než dvacet dnů. Dnes to může napravit v kursu 2,05 . Hosté hráli nyní pět zápasů v řadě doma, ale venku patří k nejhorším klubům v lize. Columbus nehrál na ledě svého soka čtyři roky. Tehdejší debakl může odčinit v kursu 2,85 .

Reklama