Hlavní obsah

Připíše si Manchester City další domácí výhru?

Aktuálně šestý Manchester City je na domácí půdě velmi silný a před vlastním publikem ještě neztratil ani bod. Hosté z Boltonu postupují tabulkou vzhůru, ale jejich venkovní bilance je tristní – 5 porážek a 2 remízy. Podle statistik jasný zápas, ale naplní se papírové předpoklady?

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Pedersen (vlevo) z Blackburnu bojuje o míč s Richardsem z Manchester City.

Článek

Manchester City totiž není zcela suverénní. Po domácím vítězství 2:1 nad Readingem, které zařídil až v 90. minutě Stephen Ireland, svěřenci kouče Erikssona dvakrát zaváhali. Nejprve remizovali na hřišti předposledního Wiganu 1:1 a naposledy City podlehlo v poměru 1:2 Tottenhamu.

Proti Boltonu se domácí budou moci spolehnout na brazilského záložníka Elana, který nenastoupil do posledních dvou duelů, ale dnes by měl být připraven. Po karetním trestu se do základní sestavy vrací Dietmar Hamann, ale kvůli červené kartě si pro změnu nezahraje Stephen Ireland. Na svou šanci v útoku čeká letní posila Rolando Bianchi, který skóroval proti Tottenhamu a v záloze se opět představí teprve 19letý Michael Johnson. Na listině zraněných se nachází trojice Valeri Bojinov, Emile Mpenza a Georgios Samaras.

„Anelka má všechno co si od útočníka můžete přát – techniku, rychlost, sílu a hlavně střílí góly. Bude určitě nebezpečný, ale pokusíme se ho zastavit. Je to jeden z nejlepších útočníků v lize,“ říká na adresu boltonského kanonýra domácí trenér Eriksson.

Hosté si nepřipsali tři body od konce srpna v dlouhých 9 zápasech. Tuto smutnou sérii zlomili v okamžik, kdy by to jen málokdo čekal – s Manchesterem United zvítězil Bolton 1:0. V dalším souboji však svěřenci kouče Garyho Megsona dostali čtyřgólový příděl na liverpoolském Anfield Road. V posledním zápase se Wanderers opět zvedli, když zvítězili 4:1 nad tápajícím Wiganem.

„Proti Wiganu to bylo hodně důležité vítězství, kterým jsme si hodně zvedli sebevědomí. Trenér říká, že jsme dobře připraveni a spolupráce s ním je opravdu výborná,“ říká obránce hostí Andy O´Brien.

Vítězná sestava se nemění a stejné heslo zastává i trenér Gary Megson. V obranné čtveřici se tak opět představí Nicky Hunt nebo Andy O´Brien. Bolton navíc netrápí ani žádná nová zranění. „City začalo sezonu ve velkém stylu a dobrou výkonnost si udrželi. Na jejich stadionu nás čeká velká zkouška,“ dodává trenér Megson.

Favoritem na vítězství je podle sázkové kanceláře bwin domácí Manchester City s kursem 1.73. Na výhru Boltonu vypsali bookmakeři vysoký kurs 4.50 a na remízu je kurs 3.35.

Reklama