Hlavní obsah

Spraví si Lazio náladu po Lize mistrů?

Už přes dva měsíce si fotbalisté Juventusu Turín nedokázali přivézt domů všechny body ze hřiště svého soupeře. Dnes tak budou mít na stadionu Lazia dvojí motivaci: pokud se jim podaří vyhrát, konečně se bodově dotáhnou na druhý AS Řím.

Článek

Už takhle mohou být fanoušci Juventusu s letošním účinkováním svého oblíbeného klubu spokojeni. Tým se po roce vrátil z nižší soutěže, kam se dostal kvůli aféře s úplatky, a hned zaútočil na příčky, z nichž se může opět podívat do Ligy mistrů. Po patnácti kolech je mužstvo trenéra Claudia Ranieriho na třetím místě, osm bodů za vedoucím Interem a pouhé tři za římským AS. Slavný Juventus má ale zálusk na titul a ten se mu vzdaluje kvůli zápasům odehraným venku. Doma si turínští vedou skvěle: v osmi zápasech inkasovali pouhé tři branky a jen Udinese jim překvapivě dokázalo sebrat všechny body. Dobrou domácí formu Juventus i v posledních týdnech; na začátku listopadu jako první dokázal odolat hostujícímu Interu, o dvě kola později rozdrtil Palermo 5:0 a všechny body získal i před týdnem, byť se na výhru nadřel a vítězný gól na 1:0 vstřelil až čtyři minuty před koncem Pavel Nedvěd. Venku si ale Juventus vede o poznání hůř. V září ještě dokázal získat sedm bodů na hřištích Cagliari, AS Řím a s AC Turín, výhra v derby je ale pro Ranieriho svěřence venku zatím poslední. Ve Florencii remizovali 1:1, v Neapoli prohráli 1:3, v Parmě znovu remizovali, tentokrát 2:2, a nerozhodně skončil i jejich zápas na hřišti AC Milán. Dnes už se Juventus chystá sérii bez vítězství ukončit. "Před Vánocemi hrajeme s Laziem a Sienou. A oba zápasy chceme vyhrát, i když víme, že to nebude jednoduché," prohlásil před dnešním duelem obránce Giorgie Chiellini. "Doteď jsme si vedli dobře a svou pozici v lize chceme ještě upevnit." Špatnou zprávou pro jeho tým je obnovené zranění Maura Camoranesiho, který si na tréninku poranil sval a bude chybět minimálně šest týdnů.

Dalším zraněným, kterého bude Ranieri postrádat, je ovšem jen dlouhodobě zraněný Jorge Andrade, a to je něco, o čem si trenér domácího Lazia může nechat jenom zdát. Trenér římského klubu Delio Rossi totiž musí v podstatě od začátku sezony kombinovat sestavu, kterou provázejí nejrůznější zranění. Mimo hru jsou pořád Del Nero, Diakite a Behrami, otazníky dnes visí i nad kapitánem Lucianem Zaurim a Ledesmou. Opravdovou pohromou by byla absence makedonského ostrostřelce Pandeva, který v pátek vynechal trénink; dnes by ale měl být připraven nastoupit. Je to právě on, ze kterého mají hosté z Turína největší respekt. "Nejvíc se bojíme Rocchiho a Pandeva, protože oni dva střílejí téměř všechny góly Lazia. Je si musíme hlídat nejvíc," naznačil taktiku Juventusu Chiellini. Na rozdíl od Juventusu musí Lazio - se všemi svými ztrátami - navíc bojovat na dvou frontách. V lize se mu konečně začíná dařit: v prvních sedmi zápasech sezony uspělo Lazio jen proti slabému Cagliari a nasbíralo pouhých sedm bodů. Od předvídatelné porážky na stadionu Interu Milán na začátku prosince už ale Rossiho klub neprohrál - na svém hřišti porazil Parmu a Catanii a po vítězství sahal i v Sieně, kde nakonec remizoval 1:1. Psychiku domácích hráčů by ale mohl poznamenat jejich poslední zápas v Lize mistrů. Lazio potřebovalo nutně zvítězit na půdě Realu Madrid, rozhodnuto ale bylo už po prvním poločase, když Real vedl 3:0. Pandev dokázal svým gólem už jen zkorigovat výsledek na konečných 1:3.

I přes výhodu domácího prostředí je dnes Lazio podle bookmakerů outsiderem, na kterého si můžete vsadit s kursem 3.20. Jestli věříte v další nerozhodný výsledek Juventusu venku, vsaďte si remízu v kursu 3.00. A pokud věříte hostům, využijte kursu 2.20 na jejich vítězství.

Reklama