Hlavní obsah

Londýn uvidí prestižní derby

Sedmnácté kolo Premier league zakončí ostře sledovaný duel mezi londýnskými Arsenalem a Chelsea. Loni skončily oba vzájemné ligové zápasy těchto celků remízou 1:1, bude tomu tak i letos?

Článek

Na domácí prostředí se budou moci spolehnout Kanonýři a i proto se jistě nebudou chtít spokojit pouze s bodem. Remíza by je mohla totiž sesadit i z čela tabulky, stalo by se tak, kdyby Manchester zvítězil v Liverpoolu. Svěřenci francouzského stratéga Arsene Wengera tak myslí pouze na vítězství, čímž by si jistě spravili pošramocené sebevědomí z minulého týdne, kdy poprvé v letošním ročníku poznali hořkost porážky. Middlesbrough totiž dokázalo Kanonýrům vstřelit dvě branky a gól Rosické z 90. minuty už pouze korigoval výsledek.

Rivalita Arsenalu a Chelsea má obsáhlou historii, což v poslední době dávali výrazně najevo i trenéři. José Mourinho už však na lavičce Blues nesedí, což se jistě zamlouvá Arsenu Wengerovi, který s ním rozhodně nesympatizoval. „Chelsea je momentálně diskrétní a úspěšná. Avram Grant má jiné metody než Mourinho, působí tiše. Ale jeho tým je úspěšný a to je důležité. Jeho výsledky hovoří pro něj. Vede si velice dobře,“ vzdal chválu svému protějšku lodivod Arsenalu.

V dresu Gunners by se dnes na hřišti mohl objevit špílmachr Cesc Fabregas, který po lehčím zranění už v pátek s mužstvem trénoval. Stejně jsou na tom Alexander Hleb a Mathieu Flamini. Jistý je bezesporu start Robina van Persieho, který se do zápasového tempa dostal už ve středu proti Steaue Bukurešť a nutno podotknout, že si vedl velmi dobře.

Ve velkém londýnském derby by však ráda uspěla i Chelsea, která v tuto chvíli ztrácí na Kanonýry tři body a v případě výhry by se tedy na svého konkurenta dotáhla. To je bezesporu lákavá vidina a svěřenci Avrama Granta, posílení devíti ligovými zápasy bez porážky, z ní jistě budou chtít udělat realitu.

„Mají velice kvalitní tým. Mám rád jejich fotbal, je skvělé se na něj koukat a oni navíc i vyhrávají. O Arsenalu můžu říct jen dobré věci,“ opětoval kouč Chelsea chvályhodná slova jeho protějšku. Izraelský manažer ve službách Blues se dnes bude muset obejít bez zraněného tria Didier Drogba, Michael Ballack a Michael Essien.

Oba týmy patří mezi nejlepší na světě, což bookmakeři společnosti bwin vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy na všechny sázkové příležitosti. Na vítězství domácích si tak můžete vsadit s kursem 2.40. Kurs na remízu má hodnotu 3.05 a věříte-li ve vítězství Chelsea, pak můžete svůj vklad znásobit cifrou 2.85.

Reklama